Klik og se annoncen

Af John Hansen

Så er Socialdemokraterne i Slagelse Kommune (fortsat tre partiforeninger) klar med en markant afløser for Tom Block som kredsens folketingskandidat.

Det er ikke helt uventet blevet kulturminister Joy Mogensen, der bliver indstillet.

Det lå i kortene...

Allerede 26. februar i Uge Nyt, pegede vi op til den berammede socialdemokratiske generalforsamling i Slagelse (som i øvrigt blev coronaaflyst) på, at der måtte være to klare kandidater:

Enten Joy Mogensen, Roskildes tidligere borgmester, eller den helt lokale Sofie Janning.

'Ja og nu har alle vore tre partiforeninger i Slagelse Kommune (Skælskør, Korsør og Slagelse) indstillet Joy til valget ved de kommende generalforsamlinger i august måned,' beretter Slagelses erfarne S-formand og tidligere LO-formand Anne Knudsen.

Anne Knudsen understreger overfor os, at hun 'ser frem til valget med stor glæde - jeg glæder mig personligt til samarbejdet med Joy,' melder AK klart ud.

Kæmpechance trods kritik

Selvom den kendte Joy Mogensen unægteligt har haft en meget svær og noget usikker start som kulturminister - er i høj grad blevet kritiseret for ikke at udvise kulturel gennemslagskraft i forbindelse med coronatiden og de mange nedlukninger - så ligger der p.t. en kæmpe stor chance for at få Joy indvalgt ved næste valg.
Forudsat at hun holder sin post som Kirke- og kulturminister.

Og Slagelses mange socialdemokrater skriger da i den grad også efter igen at blive repræsenteret på tinge (efter at John Dyrby tidligere sad 10 år på Borgen).

S versus V

Dels vil det være en fordel i relation til et evt. fortsat borgmesterembede til Dyrby, dels så formåede Venstres borgmesterkandidat 2021 Knud Vincents jo at få indvalgt hele to V-politikere i Folketinget 2019:

Nemlig Morten Dahlin og Sten Knuth (Holbækkredsen).

Og det nager naturligvis i Socialdemokratiet.

Knuth er i øvrigt stærkest på tinge med hensyn til kultur og idræt - og netop her kan han så clashe (eller samarbejde) med Joy Mogensen.