Klik og se annoncen

Slagelse: Nu skal Hotel Frederik d. II i Slagelse rives ned. Det oplyser Casper Østergaard, varehuschef i Bilka Slagelse, som er bygget sammen med det nu nedlagte hotel.

- Vi starter den 1. juni, og forventer det tager tre måneder at rive hotellet ned, fortæller varehuschefen, som ser frem til at hotellet bliver fjernet.

- Det har stået tomt for længe. Det ser ikke kønt ud!

Hotellet er tømt for langt det mest inventar, det gælder både hotelværelser, køkken, restaurant og bibliotek, foyer m.m. Kun i auditoriet står talerstolen og enkelte stolerækker tilbage. Det store hotel er klar til nedrivning.

Dog bevares en lille del af bygningskomplekset, nemlig den fløj som ligger i umiddelbar forbindelse med varehuset, og som tidligere har indeholdt blandt andet køkken og samlingslokaler.

Selv om hotel og varehus hænger fysisk sammen, forventes det ikke at nedrivningsarbejdet kommer til at påvirke dagligdagen i varehuset.

- Vi forventer ikke, at vi kommer til at mærke det inde forretningen. Og de chauffører, som skal køre til og fra, kommer til at køre fra om aftenenen efter kl. 22, til kl. 08 om morgenen.

- Det er vigtigt for mig at det ikke kommer til at genere de kunder, der skal handle i Bilka, understreger Casper Østergaard.

Ingen nye butikker

Casper Østergaard oplyser samtidig, at der ikke opføres butikslokaler på det tidligere hotel-areal, sådan som det ellers først var planlagt.

- Vi har prøvet at leje det ud, men der har ikke været den interesse, som vi håbede på.

Derfor vil det frigjorte areal som udgangspunkt blandt andet blive anvendt til parkering.

- På sigt giver det måske mulighed for at vi får lavet en ekstra, ny indgang til Bilka, så vi får to indgange. Og forhåbentlig et nyt havecenter.

Ny P-plads på vej

Også en renovering af P-pladsen foran Bilka Slagelse er på vej, fortæller Casper Østergaard.

- Den skal moderniseres, så den bliver mere effektiv og får plads til flere biler, og samtidig indrettes så hele forløbet bliver mere naturligt.

Også det arbejde skal gennemføres, så det skaber mindst mulig gene for kunderne, og det kommer ikke til at ligge samtidig med nedrivningen af hotellet.

- Det kan godt være vi skubber det til det nye år, oplyser Casper Østergaard.

Fakta

Hotel Frederik d. II stod færdigbygget i 1978

Fløjen med auditoriet blev bygget i 1980

Bygningens samlede areal er på 6542 m2 og det bebyggede areal er 4803 m2

På hotellet var der 73 gæsteværelser

Grundarealet som hotellet ligger på er på ca 25000 m2