Klik og se annoncen

Af John Hansen

ELITEVOLLEYBALL. Ihvertfald førsteholdet i ligaen! Korsørhallen lidt endnu - men aldrig har Volleyklubben Vestsjællands bedste damehold ellers været stærkere end i denne sæson, og alligevel må det stærke, fremgangsrige hold trækkes ud af ligaen til sommer. VKV vil holde målsætningen omkring de unge lokale. Torsdag 14. januar er der store kampe i Korsørhallen

KORSØR: Der var engang, hvor det danske håndboldforbund var lige ved at spare damelandsholdet væk.

Nu er VKV - Volleyball Klubben Vestsjælland med hjemmebane i Korsørhallen - ved at nedlægge sit kvindelige liga- og elitehold, også selvom det aldrig har været bedre.

Årsagen i VKV's tilfælde er den enkle, at ligaholdet til stadighed mister lokale talenter og topspillere til primært hovedstaden København. Fraflytning.

Sidste forår med kliken

Så det bliver altså i denne omgang den sidste sæson med VK Vestsjælland i Volleyligaen for damer.

Det blev besluttet for kort tid siden af klubbens hovedbestyrelse, som på baggrund af interne drøftelser med bl.a. ligaholdet, valgte ikke at søge om certificering til den kommende sæson.

Holdets træner Jovan Sajnberger har i forvejen kontraktudløb efter sæsonen, så det betyder samtidig også et farvel til ham.

Hårdt og godt...

Sæsonen 2018-19 var holdets første sæson i Volleyligaen, hvor det først i allersidste spillerunde blev til en enkelt sejr.

Det var en megahård sæson at komme igennem, men holdet lærte en masse og kom hele tiden tættere og tættere på de andre hold.

I holdets 2. ligasæson var der fremskridt at spore, og det blev til 4 sejre, inden Covid-19 lukkede sæsonen ned.

Med erfaring og en forstærket spillertrup gik holdet ind til denne sæson med forventninger om at spille med, hvor det er rigtig sjovt.

Status i skrivende stund - før første 2021-hjemmekamp her 14. januar - er en 5. plads med 4 sejre i 8 kampe - og fortsat medaljehåb...

Kampe på torsdag

Om netop første hjemmekamp, et dobbeltarrangement med damer og VKV-herrer 14. januar mod hhv. Team Køge og Amager, skrev vi bl.a. i Ugeavisens Sportskalender 2021 i sidste uge.

Meget at glæde sig til - og over.

Og hvordan kan det så være, at klubben vælger ikke at søge om certificering til den kommende sæson, nu hvor holdet aldrig har været bedre, og chancerne for medaljer i den grad er til stede?

Kort fortalt handler det om, at VK Vestsjællands strategi er at skabe optimal udvikling for klubbens egne spillere.

Det lokale i centrum

Det betyder blandt andet, at klubben vil basere sine ligahold på et fundament af lokale spillere.

Igennem de sidste år er flere af de lokalt udviklede damespillere stoppet på grund af studie, arbejde, flytning etc.

Og da yderligere fire spillere har meldt ud, at at de ikke er en del af ligaholdet til næste sæson, er der ganske enkelt ikke nok lokale spillere tilbage til at udgøre stammen på et ligahold.

Så selvom beslutningen naturligvis blev taget med vemod, så blev det gjort uden at ryste på hånden og samtidig med visheden om, at det var den rigtige beslutning for klubben i den nuværende situation.

En udvikling...

- Med vores ressourcer ville vi måske godt kunne opretholde et Ligahold i den kommende sæson, og samtidig igen opnå flotte resultater. Men det ville blive gjort ved at skulle hente mindst 5 professionelle og spillere til udefra, og det ligger ganske enkelt for langt væk fra den måde, som vi gør tingene på i klubben. Jeg er utrolig stolt af den udvikling holdet har gennemgået sammen med Jovan de seneste 3 år, og jeg glæder mig til vi kan slutte denne sæson fantastisk af', udtaler formand Elmer Petersen.

For stort et spænd

VKV-klubben kan tilsyneladende ikke holde til at huse både masser af motion og så hard core elite.

Det tog klubben blot syv sæsoner at gå fra Danmarksserien (landets 4. bedste række) til Volleyligaen, hvor eliteeventyret så altså stopper efter tre sæsoner.

Hele syv damehold!

Alt imens 1. holdet er rykket op igennem rækkerne, har der samtidig været fuld gang i breddeafdelingen, hvor klubben de seneste 10 år er gået fra blot 3 damehold til nu at have hele 7 damehold.

Så den sportslige succes i landets øverste række er således ikke kommet på bekostning af bredden i klubben, som har trivedes i bedste velgående sideløbende med satsningen på 1. holdet.

Imidlertid kræver det så meget at spille i den bedste række. En fødekæde af lokale er ganske svær. Ledelsen er elite-klar, når spillermaterialet igen er til stede.

En fantastisk rejse

- Hvis nogen for 10 år siden havde sagt, at vi ville stå med hold i Volleyligaen for både herrer og damer, så havde de færreste nok troet det var muligt. - Det har været en fantastisk rejse, og vi har nydt hvert et sekund sammen med 1. holdet for damer. Nu skal vi i gang med at bygge op igen og begynde en ny rejse, der bliver mindst lige så spændende, som de sidste 10 år har været, slutter VKV's Sports- og Talentchef Kim Buchwald.