Klik og se annoncen

Tekst og foto Steen Andresen

Skælskør: Man glemte for en god times tid de mørke stunder med smittetal og coronavirussens restriktioner i en feststemt sal på Borreby Herreborg med omkring 130 publikummer. 'Høstfesten på Borreby' fejede for tredje gang over scenen og høstede stående bifald fra publikum. Et publikum, der trygt kunne følge forestillingen fra pladser med afstandskriterierne i behold, sprit inden for rækkevidde og ualmindeligt højt til loftet.

Musisk fest

Men det var alligevel ikke, som det plejede. Men det var heller ikke meningen, fortalte instruktør og hovedrolleindehaver Jan Schou, for vi havde en mængde hensyn at tage i denne corona-tid. Men baggrunden er den samme som altid, nemlig Morten Korchs musikalske univers, ligesom scenen er den samme som sidste år. Forskellen lå også i, at vi i år ikke kunne inddrage publikum på samme måde i forestillingen, hverken aktivt eller musikalsk.

Man må sige, at melodivalget var utroligt bredt. Bredere end de foregående to udgaver af Høstfesten, for naturligvis var 'Er du dus med himlens fugle' lille Pers julesang og andre godter med, men i år var showet peppet op med medrivende sange fra Frøken Nitouche, Mød mig på Cassiopeia, alle melodierne fra diverse julefilm og 'Alle sømænd er glade for piger'!

Det var et timelangt festfyrværkeri af melodiske kendisser, som det var umuligt ikke at nynne med på eller mime til undervejs.

Med en Jørgen Bonde ved flyglet, der tryllede melodistumperne frem i en betagende og medrivende letflydende strøm.

Og naturligvis skulle vasketøjet hives frem under de imponerende spær i det storslåede Borreby Teater, og selvfølgelig skulle bondedrengen drille hele tiden.

Tilfreds instruktør

Men det gik rigtig godt, fortæller instruktør Jan Schou. Alle 23 på scenen nød aftenen og den fantastiske modtagelse vi fik. Og der er nogle piger på scenen i år, der er supermusikalske, og vores multikunstner, pianist Jørn Bonde, er fuld af roser over deres kunnen i alle de mange potpourrier, de deltager i.

Jeg har brugt hele sommeren på at se de gamle Morten Korch-film for at få nye ideer til showet. Det gør ikke noget, for jeg elsker det, og synes også, at jeg har fået meget nyt med.

Og man må sige, at publikum også nød aftenen. En lækker høstplatte akkompagneret af en veloplagt sangduo bestående af aftenens hjertevarme dygtige sangstemme fra Mona Britt Nykjær og Jan Schous supplerende sikre mandsstemme.

Jo, man må sige, at Høstfesten på Borreby er absolut værd at køre efter og et positivt frisk og musikalsk pust i en kedelig corona-tid.

Forestillingen spiller hver weekend fra den 11. september til den 4. oktober, og du kan købe billetter på www.borrebyteater.dk