Klik og se annoncen

Omø: Ferietid er oplevelsestid. Og Danmark har rige muligheder om det gælder sport, miljø, natur eller historiske indblik og oplevelser.

Omø, den lille ø i Storebælt, er ingen undtagelse. Her får du faktisk hele pakken. En smuk sejltur, en havn, der emmer af liv med hyggelige spisesteder, en fantasifuld legeplads og historiske huse i en tæt klynge omkring både fiskeri-, færge- og lystbådehavn.

Og så den lille spadseretur på godt 1,5 km op til den gamle landsby, der emmer af gode fortællinger. Og du får dem alle sammen i det lille egnsmuseum, Historiens Hus midt i landsbyen. Med Ø-arkivet og en fantastisk seværdig udstilling omkring Omøs historie, de mange huse, fiskerne og bønderne samt fyret på revspidsen.

Man overraskes over, at en så lille ø har så stor en historie!

Rundt i gaderne ud i naturen

Else Trier fra Historiens Hus har begået de mange udstillinger i det lille hus, som blev skænket foreningen da husets ejer, Edith Nielsen, døde. En af hendes stuer kan du stadig gå ind i på museet.

Og ellers skal du rundt på øen - fra nord til syd. Gående, cyklende eller bilende på de smalle veje, der fører dig gennem meget varierende landskaber. Istidslandskaber, der har ændret sig gennem millioner af år. Mens landsbymuseet gav dig århundreders historie, får du i landskabet millioner af års historie om den lille perle i Storebælt, Omø.

Men prøv det selv. Du vil blive overrasket.