Klik og se annoncen

Af John Hansen

KONFLIKT. Fire lokale motorsportsklubber vil gerne bruge stor pløjemark på Stigsnæs til aktiviteter, og det vækker selvsagt uro i kommune og nabolag. 'Men vi må kunne finde ud af det sammen', mener cross-formand Jesper Rasmussen

STIGSNÆS: Der er mange skriverier og forskellige synspunkter omkring den kendte halvø syd for Skælskør.

Kan Stigsnæs både rumme unikt fugleliv og beskyttet natur - og samtidig et nyt motorsportsanlæg med volde 'placeret det rigtige sted'?

Vi har bl.a. beskrevet synsvinklen set fra Lokalrådet for Stigsnæs og Magleby.

Jesper R.: - Plads til alle

Denne søndag har vi dog også kunnet lytte til formanden for Slagelse Moto Cross Klub, Jesper Rasmussen, der mener at alle parter bør kunne være der.

Det har han også fået en vis tilslutning til i kommunen og byrådet, hvor de enkelte byrådsmedlemmer dog ikke synes særligt vilde efter at udtale sig klart.

Dog har Dansk Folkepartis Henrik Brodersen - ret så lokal ved Skælskør og kendt som motorentusiast - udtalt, at han ikke ser det store problem i, at der netop på Stigsnæs skabes gode ramme for aktiviteter af den slags.

Brodersen mener dog også, at alle regler skal følges. Og der skal være høring med mere.

Fire motorklubber

Ikke færre end fire motorklubber og deres mange unge udøvere skulle kunne få glæde af et større motoranlæg på det industriudlagte område. Ikke langt derfra er der dog fugletræk, andet dyreliv og andre naboer.

Motocross-klubben, Korsør Go kart klub, Slagelse Auto Sport og vist også speedway skulle der findes plads til. Med behørige jordvolde omkring.

Fortsat proces...

Jesper Rasmussen, formand for Slagelse Moto-cross, sagde søndag til DR-radioens P4: - Jeg mener bestemt, at vi alle kan finde ud af at være der sammen.

- Jeg kan ikke genkende mange af de problemer, som kritikerne i disse dage ruller ud. Andre steder, f. eks. ved Sørbymagle, har det godt kunnet lade sig gøre.

Generelt set skal både støj, miljø og naboer da også inddrages i processen forud for en evt. etablering i Stigsnæsområdet.