Klik og se annoncen

Af John Hansen

POLITIK. Nybagt formand for Folketingets Retsudvalg, Slagelse-indvalgte Morten Dahlin, påpeger vigtigheden af at kun folk, der ægte vil Danmark, skal være velkomne. Senest har ny terrorsag fra Holbæk bekræftet Dahlin. Alt ialt er det også en historie om Pia K og DF-holdningerne, der nu totalt har drejet Folketinget og Socialdemokraterne 180 grader med Tesfaye, Aslan og Mette F...

SLAGELSE: Tidligere på ugen blev 30-årige Morten Dahlin - folketingsindvalgt fra Slagelse Korsør Kredsen - forfremmet til også at blive formand for Folketingets Retsudvalg.

Den unge Venstreløve fra Greveegnen, der nu i mange år har udviklet sit politiske talent under bl.a. Knud Vincents formandsskab her ud fra Slagelse Kommune, har i det hele taget haft et par af sine mest travle uger nogensinde.

Alle vil tale med MD

Starten af februar måned har - også med Inger Støjbervgs deroute og V-partiets intense modgang - været hektisk, men der har - og ikke kun fra VDonline og Ugeavisens side - været stor efterspørgsel på den veltalende tidligere VU-landsformand.

Radioens seriøse P1 Debat ville have ham, han fortsatte direkte i TV2 News' aktuelle programmer inkl. Mogensen & Kristiansen, videre i store avis-interviews (bl.a. opslag i Berlingske) og senest her torsdag aften hos Niels Krause Kjær i DR's Deadline - i øvrigt i debat med Enhedslistens Rosa Lund, der jo har meldt sin snarlige ankomst på Motalavej.

De danske værdier

Også den nye udviklende terrorsag fra Holbæk (Danmark-Tyskland-Malmø, tilsyneladende med syrere og IS-folk indblandet) bekræfter Morten Dahlin i sin vagtsomhed overfor en del af nyankomne 'gæster' til Danmark.

Og overfor Ugeavisen påpeger Dahlin fredag:

- Ikke alle er velkomne. Og vi skal bestemt ikke give statsborgerskab til hvem som helst.

- Desværre har vi tidligere givet statsborgerskab til nogle mennesker, der ikke respekterer de danske værdier eller vores folkestyre.

Vi synes det er fair nok, at hvis man vil være dansker så skal man også respektere de danske værdier, fastslår V-politikeren.

Nej til Koran-magt

Morten Dahlin videre:

- Fire ud af 10 herboende danske muslimer mener, at loven skal helt eller delvist bygges på Koranen.

- Det er skræmmende tal, og det viser, at vi står midt i en værdikamp.

Man må gerne få statsborgerskab selvom man er muslim, men hvis man insisterer på, at Koranen står over grundloven, så skal man ikke have dansk pas, fastslår Morten Dahlin.

Mange vendt rundt efter DF

Jo, udlændingepolitik er fortsat afgørende og væsentligt, som Mogensen & Kristiansen også fastslog det i deres seneste kommentatorprogram på TV 2 News.

'Men de borgerlige kan ikke længere vinde et valg på det. Og dem der tidligere fandt på politikken, Dansk Folkeparti, de har slet ikke patent på noget mere,' som de to herrer udtrykte det.

Ifølge Mogensen primært fordi det meste af Folketinget er vendt rundt og nu er enige om den stramme udlændingepolitik - med et Socialdemokrati, en Mette Frederiksen og Tesfaye, som er blevet så hårde i tonem, at ingen næsten kan hamle op imod dem.

S har drejet 180 grader

'Utroligt hvad de efterhånden tillader sig at sige,' - ikke mindst i forhold til, hvad partiet og dets folk har ment og fastholdt i alle årtierne, hvor problemerne tårnede sig op, men i den grad blev nedtonet og underkendt, som tv-kommentatorerne mindede om.

I de seneste tv- og radiodebatter har vi atter også kunnet høre både Matias Tesfaye (også P1 Debat fredag 12. februar) og Lars Aslan Rasmussen (Soc., Nørrebro) gentage, at de i den grad er kritiske overfor islam, Tyrkiet, Mellemøsten og alle de indvandrere, der i grunden ikke ønsker at være danske.

Tesfaye og Aslan

Tesfaye: - Det er ikke nok bare, at gå efter et dansk pas. Måske lidt plat udtrykt, mener jeg først, man er rigtig dansk, når man planter sit Dannebrog i fødselsdagslagkagen. Når man virkelig mener det med de danske værdier...og så er klar til at få sit håndtryk på rådhuset, udtrykker Tesfaye i radioen.

Og han støttes kontant af Aslan med de tyrkiske rødder: - Det duer altså ikke, at så mange herboende fortsat vil sætte koranen over grundloven, og ikke vil tillade religionskritik. Så vil man ikke Danmark, mener Lars Aslan med kasketten.

Og så afsluttede Holbæks unge borgmester Christina Krzyrosiak Hansen, Soc., iøvrigt fredagen med i P4-radioen bl.a. at udmelde: - Vi er bange! Og vi har været bange. Men vi er glade for, at Politiet og PET gjorde deres arbejde!