Klik og se annoncen

Af John Hansen

Stor fodboldhistorie, stærke traditioner og markant aktivitet, år efter år, fornægter sig ikke.

Det bringer denne onsdag (11. november) også en vis 'fodbold-professor' Morten Bruun til Slagelse stadion, hvor han i fem-seks timer vil besøge Slagelse Boldklub- & Idrætsforening.

SBI blev grundlagt af bl.a. britiske jernbanearbejdere (cricket og fodbold) helt tilbage i 1887.

Og Slagelseklubben er dermed Danmarks 5. ældste klub.

Stort bog-projekt

Netop nu er Morten Bruun - også kendt som tv-kommentator, forfatter, tidligere træner og fodboldlærer på Aarhus Idrætshøjskole - på rejse rundt i landet for i en bog at fortælle om markante danske fodboldklubber.

Og nu er han så nået til Slagelse, netop den onsdag aften, hvor gamle SB&I tager imod Superligaklubben Lyngby i pokalturneringens 3. runde.

Morten var i øvrigt også en del af Richardos Europamesterhold fra 1992. Desværre var de andre så skrappe og dygtige, at den sympatiske, saglige jyde slet ikke nåede at blive sat på banen i Sverige.

Men han var en god spiller. Og han har endnu mere viden og forstand på fodbold - nationalt og internationalt. Det ved vi!

Et lille foredrag...

Under besøget i Slagelse her onsdag skal han i første omgang mødes med SBI-ledere, primært klubformand (og også tidligere landsholdsspiller) Michael Birkedal.

Bruun skal bese hele fodboldanlægget ved Parkvej, sportscollege m.m. I øvrigt var Morten Bruun så sent som her i september i Slagelse ved hele gennemgangen og præsentationen af VAR-systemet.

Op til pokalkampen onsdag kl. 19 mod storfavorit Lyngby vil Morten Bruun ved et lille udendørs arrangement på Superligatribunen berette lidt om sit projekt med at besøge og beskrive de største og vigtigste klubber rundt i hele kongeriget.