Klik og se annoncen

Af John Hansen

At det for en skole- og uddannelsesby er hammerfedt og aldeles afgørende og vigtigt at have en stor og moderne svømmehal - attraktiv og helt up to date - det kan der vel næppe være to meninger om.

Og at ordentlige bade- og svømmeforhold også tæller på plussiden for gæster og turister - og for de fantastiske tilflyttere, man altid fabler så meget om at få til byen, egnen og kommunen.

Ja, det kan der vel næppe heller herske tvivl om.

Bedste løsning...

Så også derfor var det nok af vital betydning, at et stort set enigt byråd forleden vedtog, at NU skal Slagelse og Korsør altså have en ordentlig svømmehal (eller to) fremover.

'Og en fremtidssikret svømmehal, hvor vi ikke skal gå og tælle de allersidste kroner, når det gælder kvalitet og tiltrækning,' påpeger Venstres leder Knud Vincents efter det afgørende byrådsmøde på rådhuset i Slagelse.

'Det var altså rigtigt og vigtigt, at vi fik udvidet hallen fra 8 til 10 baner. At vi får forhold, der kan passe til elitekravene i vandpolo (Slagelse Vandpolo er Danmarks bedste klub, red.) og store fremtidige svømmekonkurrencer.

Og at vi ofrer 15 millioner mere end foreslået, på sundhed og wellness, genoptræning og forebyggelse for ældre og mange andre grupper,' påpeger Knud Vincents.

Ildsjæle, tillykke!

Derfor ønsker Vincents også at udtrykke et 'Tillykke til borgerne i hele kommunen'. Og ydermere et tillykke til turister, tilflyttere og de mange unge i skoler og uddannelsessteder.

Og nogle af de nye, de kommer jo faktisk tilflyttende fra Sorøs Ankerhus. Dem på 'ernæring og sundhed' - blandt alle de, der fra 2021 rykker ind på Absalons nye store professions-adresse ved stationen.

Jo, KV glæder sig med mange andre i den grad over det ret brede flertal. Og siger også et tillyke til de mange ildsjæle og for den sags skyld også politikere, der har villet knokle for at få projektet realiseret.

Faktisk har det ikke været nogen nem eller enkel sag...

Tæt på Aqua Park

'Alt ialt er dette godt for alle. Unge og ældre, skoler og uddannelser - her er noget, vi kan samle os omkring.

Stor cadeau til bl.a. Peter Tingsgaard og alle de frivillige idrætsledere, der har banet vejen. Og vi ender faktisk med at få noget, der i Slagelse vil ligge tæt op af Aqua Park-ideerne,' fremhæver Vincents.

Knud Vincents håber også, at lokale entreprenører og byggefolk kan få andel i arbejdsopgaverne med svømmehallerne.

Nyt Ketcher-center

Og som tidligere nævnt, så følger også et muligt nyt Ketcher-center efter midt i Slagelse.

Det skal ligge ved Slagelse Tennis Klubs flotte hal og faciliteter ved sygehuset - og give nye muligheder for padel, badminton og tennis med mere. Med fornuftige fællesfaciliteter.