Klik og se annoncen

Af Michael Hansen

Slagelse: Den 28-årige Mark Rentzmann, som er medstifter og formand i Sørby Esport, stiller til kommunalvalget for første gang. Det gør han for Det Radikale Venstre, hvor han står som nummer tre på partiets liste.

Lidt utradtionelt har Mark Rentzmann valgt primært at køre en digital valgkamp, men det hænger sammen med, at han går efter de unge vælgere, og da de ifølge ham er mest tilstede på de digitale platforme, tænker han, at denne strategi kan bære ham langt. Han vil dog ikke røbe alle de digitale kneb, han kommer til at benytte sig af.

-Jeg kommer ikke til at være super synlig ude i gadebilledet. Jeg har også sparet en del af mine valgplakater væk. Jeg kører min valgkamp online, da det er, jeg har erfaring i og kender. Mit team og jeg har en del spændende ting i støbeskeen, men jeg vil ikke ud med for mange forretningshemmeligheder. Mine vælgere bliver de unge, og derfor passer den strategi godt til dem. Jeg kommer dog til at deltage i debatter ude på gymnasier og så videre, forklarer han.

Alligevel har Mark en klar holdning til, at der trænger til fornyelse i byrådet, og det må meget gerne være fra den unge kant.

-Lad os få trukket nogle yngre værdier i byrådet, ellers bliver det meget stegt flæsk med persillesovs. Det er os unge mennesker, der skal skabe byen på sigt, og det gør vi bedst, hvis vi får nogle unge kræfter ind i byrådet, uddyber han.

Hvem er Mark?

Tidligere har Mark stemt på Liberal Alliance, men stiller nu op til kommunalvalget for Det Radikale Venstre, fordi han sidenhen har fået en mere voksentilgang til livet. Mark bor i dag i Vemmelev med sin kæreste og bonussøn, men er født og opvokset i Slagelse. Han er uddannet multimediedesigner og grafiker i Slagelse. I dag styrer han Sørby Esport, der holder til i lokaler på Slagelse Stadion. En klub, der har uddannet mange dygtige e-sportsspillere og solgt dem videre til større adresser.

Da Mark ikke har været medlem af et ungdomsparti, bliver det noget af en omvæltning, såfremt at han bliver valgt ind i byrådet.

-Jeg håber, at jeg kommer til at lære det politiske spil. Det bliver ligesom at starte i skole igen, hvor man skal lære alle sprogene og matematikken, men det er en udfordring, som jeg ser meget frem til.

Hvad kan du bidrage med og hvorfor skal man stemme på dig?

Som tidligere nævnt går Mark Rentzmann all in på de unge stemmer, og det afspejler sig også i hans mærkesager, som hver især omhandler de unge. Den første mærkesag er, at ingen unge i Slagelse skal falde igennem systemet. Der er for mange, der ikke tager en uddannelse, sidder fast i jobcentret eller er på evig understøttelse. Det skal forbedres, da kommunen ikke på sigt kan tillade sig at tabe så mange unge på gulvet.

Den anden mærkesag fokuserer på foreningslivet, som skal tænkes markant anderledes, end man kender det i dag. Her ønsker Mark at tilføje nogle flere midler sådan så flere frivillige måske kan blive ansat på deltid. Foreningslivet skal dog generelt benyttes klogere og smartere både med hensyn til ressourcer, men også i forhold til pengene. Mark føler sig overbevidst om, at foreningerne godt selv kan forvalte de flere penge, der de får tilført bedst muligt. Foreningslivet skal slutteligt være med til at skabe en sundere ungdomsgeneration og skabe endnu flere idrætsskoler.

Den sidste mærkesag er målrettet et mere effektivt jobcenter. Det skal skabes ved, at jobcentret, skal kunne rumme flere mennesker i systemet, men også hvor virksomhederne er med til at skabe flere jobs. Der skal prioriteres at turde tage nogle chancer på job- og beskæftigelsesområdet, som kan give mulighed for, at flere unge får mulighed for at komme i job. Desuden skal Slagelse Kommune blive bedre til at få de unge ud i job, når de nu skaber så mange gode uddannelser.

Unge skal stemme

En af de fornemste opgaver, som Mark Rentzmann har til det kommende kommunalvalg, er at få lokket de unge til stemmeurnerne. Generelt set viser undersøgelser nemlig, at de unge svigter og ikke tager ned og stemmer, når det er kommunalvalg.

-Det er klart, at jeg som repræsentant for de unge vælgere har en vigtig opgave med at få forklaret, at hvis de unge virkelig vil have flyttet noget i byrådet, så bliver de nødt til at tage ned og stemme på sådan en, som mig. Det nytter ikke, at de brokker sig over tingenes tilstand uden at gøre noget aktivt ved det, afslutter han.

Det vil han helt konkret gøre ved at tage ud og snakke med de unge. Den snak skulle gerne anspore, at Mark får otte-ti konkrete ting at arbejde videre med i byrådet, hvis han bliver valgt. For kan Mark bare rykke tingene fem-ti procent i den rigtige retning, så er han nået et acceptabelt stykke vej.