Klik og se annoncen

Af John Hansen

Et forventet positivt svar er her blevet negativt...

Forleden fortalte VDonline, at Martin Henriksen - tidligere soldat i Slagelse og nu folketingsopstillet her for Dansk Folkeparti - fandt at mindestenene for faldne soldater, placeret ved Antvorskov kaserne, i høj grad trængte til en større rensning og renovering.

Nej - ikke nødvendigt

Via DF-repræsentationen på Christiansborg blev der derpå stillet et direkte spørgsmål til forsvarsministeren om at få bevilget midler, så mindestenene kan holdes fine.

For det synes Henriksen og flere andre ihvertfald ikke, at de er for nuværende. 'De bør absolut renoveres', mener MH.

Men nu er der kommet et ministersvar - og det var altså negativt. Et nej.

Spørgsmålet i Tinget

Henriksen fik efter besøg på Gardehusarkasernen MF Peter Skaarup, DF, til i Folketinget at stille følgende spørgsmål til Trine Bramsen:

- Kan ministeren oplyse, om regeringen vil være indstillet på at afsætte penge til at renovere mindestenene over faldne soldater på Antvorskov kaserne?

Og her er svaret

Ministerens svar på spørgsmålet lød således:

'Mindestene har en vigtig betydning, fordi de udtrykker anerkendelse af vores soldaters indsat. Det skal vi respektere, og derfor lægger jeg vægt på, at de løbende rengøres og vedligeholdes.

Det gælder også mindestenene på Antvorskov Kaserne, som Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse har besigtiget på foranledning af Forsvarsudvalgets spørgsmål.

Det er Ejendomsstyrelsens vurdering, at mindestenene er i god vedligeholdsmæssig stand, og at en yderligere renovering derfor ikke er påkrævet på nuværende tidspunkt.

'Ikke aktuelt behov'

- Der ses således ikke et aktuelt behov for at afsætte yderligere midler, udover de midler, der allerede anvendes til løbende vedligeholdelse og renholdelse.

Med venlig hilsen Trine Bramsen'.

Ja, sådan blev svaret. Og det udtrykker vel så en forskellig vurdering af stenenes tilstand og fremtoning.

Martin H.: Rigtig ærgerligt!

- Det er rigtig ærgeligt, og det sender et skidt signal, at den socialdemokratiske forsvarsminister ikke vil være med til at renovere mindestenene på Antvorskov Kaserne, siger folketingskandidat i Slagelse Martin Henriksen (DF) som reaktion på ministerens svar.

- Jeg må forstå, at det åbenbart er en smagssag om mindestenene trænger til en kærlig hånd, og om tingene skal være i orden.

Men for mit vedkommende kan jeg bare sige, at jeg synes ikke at det er i orden at mindestenene ser ud, som de gør på nuværende tidspunkt. For mig er det et spørgsmål om ære og det er et spørgsmål om at vise respekt for vores soldater, tilføjer Martin Henriksen.

Nej, ikke tilfreds

- Så jeg er overhovedet ikke tilfreds med ministerens svar, men da det er Socialdemokratiet, der bestemmer, så er det jo, som det er. Ihvertfald lige nu.

Men jeg har nu ikke helt opgivet endnu, så jeg må prøve igen på et senere tidspunkt, påpeger Martin Henriksen.

- Det kan jo også være, at ministeren kommer på andre og bedre tanker, hvis hun får lidt ekstra tid til at tænke over tingene. Det vil jeg da ikke udelukke...