Klik og se annoncen

Af John Hansen

CORONA. Mere utilfredshed og plankaos er på vej, dog er det også svært at forudsige vejrudsigten for april. Men denne onsdag ventes via tv nye klare/uklare udmeldinger fra Regeringen. Jørn C. Nielsen vil have børn og unge i også indendørs idræt, og Camilla Wang ønsker sig i den grad sine 9.000 studerende tilbage på Absalon

VESTSJÆLLAND: Regeringskilder siger tirsdag til VDonline - dagen før Regeringen vil offentliggøre nye åbninger og forårsrestriktioner - at Slagelse og Vestsjælland ikke skal regne med positive særregler og store spring fremad.

Da kan Bornholm og Nordvestjylland regne med mere velvilje.

Over det meste af Danmark spores dog en vis optimisme m h t mulige genåbninger i løbet af marts og april måned.

Alle er ramte

F.eks. indenfor den hårdt trængte detailhandel ('Det er nu sidste udkald...'), skolelivet og foreningslivet, forsamlingsfriheden ( i hvert fald udendørs) etc.

Det kommer - men det kommer til at gå langsomt og med mange test, påpegede sundhedsminister Magnus Heunicke allerede mandag aften.

For faktisk kalkulerer man også med flere hundrede sygehusindlagte til april. I en form for 3. bølge. 'Men det er svært lige nu at levere vejrudsigten for april,' som en Århus-epidemiolog noterede.

Der vil givetvis fortsat blive budt på kaos og strategiforvirring i regeringens og myndighederne håndtering af lukninger, test, corona-apps, smitteopsporing og også vacciner, hvor mange især ældre jo er blevet budt på helt uantagelige forhold omkring information, digitale tidsbestillinger m.v.

Og fra skoleside sagde Nymarkskolens leder René Nielsen tirsdag morgen i P4 Sjælland, at evt. masse-testning af skoleelever (måske efter 15. marts) vil give utallige nye problemer. Og nogle vil jo ikke testes - ej heller vaccineres.

Psyken er nede!

Samtidig står det nu mere end klart, at den mentale sundhed, angst, ensomhed og psykiske problemer har ramt langt flere end først antaget.

Det står faktisk rigtig skidt til hos mange, ikke mindst børn og unge. De har ikke kun mistet viden og struktur...

Og ja, selv landets skovejere melder nu 'om stressede dyr her under coronanedlukningen.'

Balancen er svær. Men mangt og meget er væltet - og så har vi slet ikke nævnt pengene og kostprisen!

Brian M. og Wang på tv

Pengene og balancen med økonomi, arbejdspladser og menneskelig trivsel, fremhæver erhvervsleder Brian Mikkelsen dog tirsdag aften i tv-programmet News & Co. Livet og virkeligheden er andet end corona.

I samme News-udsendelse kunne man også høre en rektor Camilla Wang - der snart flytter ind på Campus Slagelse - give frit udtryk for, at åh, 'hvor ville jeg dog gerne snart have mine 9.000 studerende på Absalon tilbage i de fysiske lokaler.

Mere triste og tykkere

Fra idrætsside udtrykker Jørn C. Nielsen, formand for Slagelse Idræts Råd, til VDonline, at han er skuffet over, at man ikke vægter børns mistrivsel og inaktivitet højere.

'Vi mener også, at indendørsidrætten for børn og unge bør åbnes nu,' siger han. Mens flere og flere lider, bliver federe - og får sværere ved at komme tilbage til foreningerne og det aktive idrætsliv.

TS: - Gode vacciner

Læge og leder af Lægemiddelstyrelsen Thomas Senderowitz gav mandag også udtryk for en vis usikkerhed om fremtiden - bl.a. om mulige kram og festivaler til sommer samt udlandsrejser til juli-august-september måske.

Men Senderowitz slog dog fast, at alle vaccinerne giver 'en rigtig god beskyttelse.'

'Vi er på vej mod en gradvis normalisering,' sagde han også. 'Så kan man fortsat diskutere, om vi taler om gammel normal eller ny normal. En tid efter at vi primært i april og maj får rullet det store antal vacciner ud,' fremhævede Senderowitz.

Og han sluttede med et: 'Jo, vi går imod lysere tider. Og jeg er også selv dødhamrende træt af det, vi oplever lige nu.'