Klik og se annoncen

Af Arne Svendsen

Mad. Mangeårig drøm er gået i opfyldelse for kokken Dennis Lundgren, der ser frem til at kræse om spisegæster og tiltrække masser af arrangementer til MALSK Spisehus. Lokale investorer er med

Slagelse: Et spisehus i skønne omgivelser.

Sådan beskriver folkene bag MALSK Spisehus den virksomhed de netop har åbnet ved Trelleborg Golfklub Slagelse på Oksebrovej.

Bag forpagtningen af stedet står kokken Dennis Lundgren, der privat bor i Stillinge, samt tre ejere af et lokalt sprinklerfirma Andy Poulsen, Henrik Flindtholt og Jégwan Kaaber.

- Jeg er bare så klar. At åbne MALSK Spisehus er en mangeårig drøm, der nu går i opfyldelse. Jeg har allerede gang i frokost-ordninger til 80 personer fordelt på tre firmaer, men ser selvfølgelig frem til, at vi kan åbne restauranten for alle og åbne op for selskaber, siger 37-årige Dennis Lundgren, der er uddannet som kok på Nimb i Tivoli tilbage i 2006.

Siden har han blandt andet arbejdet på Dragsholm Slot, på Elmely Kro og Skomagerkroen. Senest har han i tre år arbejdet på ZBC i Slagelse, hvor var meget aktiv omkring opbygningen af deres nye foodhall.

Møder og arrangementer

- Vi ønsker, at vores spisehus bliver et sted, hvor mennesker elsker at komme og hænge ud i loungen til et glas bobler og en snack, eller til et lækkert måltid mad. Både i dagtimerne og til aften. Men vi håber også, at vores lokale virksomheder vil nyde at holde deres møder og arrangementer hos os, siger Jégwan Kaaber, der er direktør i virksomheden.

Dennis Lundgren bliver den daglige leder af stedet. Han kan fortælle, at han allerede har fået bestillinger på otte konfirmationsfester og en enkelt bryllupsfest, men her afventer man foreløbig udmeldingerne fra myndighederne

Ambitionen for Dennis Lundgren er at skabe et spisehus med kvalitet, selvforståelse og seriøsitet baseret på gode og lokale råvarer.

- Det skal handle om lækker mad, god vin, hygge og en dejlig stemning i fantastiske omgivelser, siger han og de øvrige ejere.

I forhold til golfklubben vil man blandt andet satse på 'gastro-golf', der som navnet antyder drejer sig om at få en god gang veltillavet mad i forbindelse med en tur på golfbanen.

Ligesom man gerne vil have et samarbejde med golfhotellet overfor om servering til gæsterne her.

Det startede med mødregruppe

Samarbejdet mellem kokken og de tre erhvervsfolk i sprinklerfirmaet skyldes i øvrigt, at Dennis Lundgren for ti år traf Henrik Flindtholt i forbindelse med, at deres respektive koner var i samme mødregruppe.

De har begge piger på ti år med navnet Karla, og da golfklubben før jul søgte efter en forpagter, kom de til at snakke om, at det da kunne være en mulighed.

Navnet MALSK er ikke tilfældigt.

- MA står for 'mad og magisk'. L står for min ældste datter Laura på 15 år, S for min søn Sander på 18 år og K for Karla på 10 år, siger Dennis Lundgren.

- Og så minder MALSK jo desuden meget om 'Mad- elsker', tilføjer Jégwan Kaaber.