Klik og se annoncen

Frivillige. Arrangørerne bag Madskoler oplever stor interesse fra børn i Slagelse og Korsør. Derfor søges der netop nu efter frivillige instruktører, som vil være med til at give børn på 8-12 år en uforglemmelig uge med masser af madglæde. Selvfølgelig med fuld fokus på tryghed og overholdelse af alle retningslinjer i relation til corona

Korsør/Slagelse: Flere end 300 har allerede meldt sig som instruktør, men der er brug for flere, hvis der skal være det antal Madskoler, som børnene efterspørger.

Ã?t af de steder, hvor der er behov for instruktører, er i Korsør på Broskolen i uge 27, samt Slagelse i uge 26, 27, 30 eller 31.

- Hvis man har lysten til at lave mad og være sammen med børn, er man den perfekte instruktør. Vi håber inderligt, at frivillige voksne vil hjælpe os med at give madglade børn en uge, de aldrig glemmer, fortæller Henrik Dalum, der er formand for 4H, som arrangerer Madskoler i et ikke kommercielt samarbejde med Landbrug & Fødevarer og REMA 1000.

Hvis der er frivillige nok i et område, vil organisationen bag Madskoler stå for alt det praktiske omkring lokaler, opskrifter, indkøbsplan, rekruttering af børn osv. Madskoler i sommerferien foregår i dagtimerne, og hvert hold består af ca. 20 børn og kræver fire-fem voksne instruktører.

Tryghed for alle

Arrangørerne bag Madskoler følger naturligvis alle retningslinjer i relation til corona, så både børn forældre og frivillige får en god og tryg oplevelse.

- Vi har gode erfaringer fra sidste sommer, hvor vi også var underlagt en række restriktioner og retningslinjer. Og her meldte både forældre og frivillige tilbage, at de havde været trygge. Vi er derfor overbeviste om, at vi igen i sommeren 2021 kan skabe trygge såvel som gode, sjove og lærerige oplevelser med mad for en masse madglade børn og frivillige, siger Line Damsgaard, der er projektleder og ernæringschef i Landbrug & Fødevarer.

At være frivillig på en Madskole er en sjov oplevelse, der samtidig giver praktisk erfaring med blandt andet projektplanlægning, ernæringsformidling, didaktik, pædagogik og meget andet. Og instruktørerne er mange forskellige slags mennesker fra den studerende, der ønsker praktisk erfaring på CV'et - til bedstemoren eller bedstefaren, der vil give sine madkundskaber videre til den yngste generation.

Flere end 25.000 børn har været på Madskoler, siden starten i 2004. Hvis børnene i Korsør og Slagelse skal være de næste, er det brug for frivillige instruktører. Tilmelding sker på https://www.madskoler.dk/bliv-instruktor/