Klik og se annoncen

Korsør: - Da de seneste ugers udvikling af smittetrykket fortsat giver os håb om at Folketingets plan om genåbning af det indendørs kulturliv i maj kan lykkes, åbner Korsør Kulturhus nu op for tilmelding til to livestreaming-foredrag i maj, efter den danske kulturministers udsagn om at 'Kulturlivet skal planlægge deres kommende genåbning med de samme restriktioner, som da de lukkede ned i december. Blot med coronapasset oveni, som en ny restriktion'.

Det er budskabet fra Korsør Kulturhus, som oplyser at det første foredrag bliver tirsdag den 11. maj kl. 19 - 21: foredraget 'Sære sanser', med professor i sansefysiologi Peter Teglberg Madsen, Institut for Biologi, Aarhus Universitet,

- Hør om, hvor lille en del af vores omverden vi reelt opfatter og om de sære sanser, der tillader nogle dyr en virkelighedsopfattelse, der er meget lang.

Det andet foredrag, 'Magtfulde mikrober der gavner dig', med professor i genomforskning Oluf Borbye Pedersen, Københavns Universitet, kan opleves tirsdag den 18. maj, hvor man kan blive klogere på nyeste forskning om de bakterier, svampe og virus som lever i og på hver enkelt af os livet igennem og styrker vores modstandskraft mod farlige mikrober, beskytter os mod kroniske sygdomme og påvirker vores hjerne og stofskifte positivt.Begge foredrag er en del af serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab, hvor forskere beretter om naturvidenskabelige opdagelser via livestream fra Aarhus Universitet.

Foredragene afholdes i samarbejde med Carlsbergfondet.

Derudover påregner Kulturhuset at udbyde yderligere foredrag til efteråret med blandt andet nogle af de foredrag, som blev aflyst pga. nedlukning, for eksempel 'Yngre med årene', 'Big Bang og det usynlige univers' og 'Pandemier i de sidste 200 år'.

Gratis adgangbilletter kan rekvireres via Kulturhusets hjemmeside.