Klik og se annoncen

Af John Hansen

Hvilken herlig fredag aften i september 2017 - og Slagelse afholdt igen Kulturnat. Sct. Michaels Nat.

Tusinder af mennesker var i byen, børn, unge og de lidt ældre...

Masser af snak, liv og arrangementer overalt. Ude og inde.

Noget går rigtigt godt...andet dør måske lidt hurtigt ud, mens en kølig aftenblæst tager til.

Evan fik fortjent hæder

Traditionen tro uddeles der også priser på sådan en aften.

LÆS OGSÅ: Kulturnat imponerede - igen

Og den gamle Kulturpris for 2017 blev på Nytorvscenen uddelt kl. 20.30 af formanden for Sct. Michaels Nat, Janette Christensen.

Modtageren var den kendte, lokale fotograf Evan Hemmingsen - der som bekendt også er fotograf på VD-ugeaviserne, altså ikke mindst Uge Nyt og VDonline.

Aktiv, sælger Slagelse godt

'Han har sans for de skarpe billeder. Han eksponerede Slagelse med sine kanonflotte heste-fotos (gardehusarerne), han tager fotos fra alle kulturnætter, laver udstillinger og events.

LÆS OGSÅ: Psykiatrisygehus og staldbygning hædret

Bestyrelsen bag Sct. Michaels Nat synes, at Evan Hemmingsen har fortjent denne hæder - og derfor får han prisen,' sagde Janette Chr. i sin hyldesttale.

Og Evan replicerede: 'Tusind tak. Jeg er meget stolt - og også lidt genert over at stå her,' sagde Evan bl.a. på scenen foran et stort publikum.

I øvrigt: Også denne aften havde Evan gang i en tema-udstilling: et sandt tilløbsstykke med fotos af lokale borgeres tatoveringer. I forretningen Augusta på Nytorv.

Mere aften og nat...

Derefter fortsatte koncerter og udstillinger og events over den ganske by.

Gerlev Idrætshøjskole og Legeparks unge tog os igen med storm, da de med dans erobrede Nygade. Der blev sunget højt og flot i Musikhuset og flere kirker - masser af kor- og musikliv udfoldede sig. Diverse kunstnere havde skabt en lang række værker...

Og en times tid senere fulgte overrækkelsen af endnu en kulturpris - dennegang v. Bank Trelleborgfonden / Sydbank, kommunen og Sjællandske.

Her faldt valget på en ildsjæl fra det lidt subkulturelle miljø indenfor gadeidrætten og skating i Slagelse, Teddy Nielsen.

To kulturpriser på samme aften, med samme indgang i programmet, kunne godt skabe lidt forvirring. Men mere om Kulturnattens begivenheder senere... samt i Uge Nyt og Søndagsavisen.