Klik og se annoncen

Slagelse: Fredag den 16. oktober gæster tidligere kriminalassistent Erik Hauervig Bog & idé i Vestsjællandscentret.

- I mere end 40 år arbejdede Erik Hauervig i Københavns Politi, blandt andet som kriminalassistent på Station City på Vesterbro i København. Her lærte han de kriminelle miljøer at kende, og det har i dag gjort ham til en af Danmarks mest troværdige krimiforfattere, oplyser Skriveforlaget i forbindelse med besøget i Slagelse. - Foreløbig er det blevet til seks bind i serien om kriminalassistenten Bjørn Agger, der alle er skrevet med kraftig inspiration fra virkelige hændelser - således også den nye bog, 'Hvem er fjenden', der udkom i foråret.

Tidligere kriminalassistent Erik Hauervig har med sine realistiske krimier om narko, vold og kvindehandel på og omkring Vesterbro i København slået sit navn fast som en af Danmarks mest troværdige politikrimiforfattere. I slutningen af sin karriere inden for politiet gik Erik Hauervig ned med stress, da han efterhånden havde set for meget af den barske virkelighed. I dag er han pensionist, men stadig aktiv - og ikke kun som rost krimiforfatter. Erik Hauervig holder også foredrag om sin karriere i politiet og som forfatter, og så er han meget involveret i foreningen NEWLIVES Denmark, der hjælper tidligere prostituerede og ofre for menneskehandel med at komme på ret fode igen.

Erik Hauervig gæster Bog & idé i Vestsjællandscentret fredag den 16. oktober klokken 14-16, hvor han signerer sine krimier og fortæller om dem.

Om Hvem er fjenden?

'Hvem er fjenden?' er en barsk og afslørende krimi om unge kriminelle bander og grupperinger i Danmark og Sverige, som bekriger hinanden på tværs af landegrænser. Konflikten begynder, da en gruppe stjæler hash fra en rockerbande, og det slipper man ikke ustraffet fra.

I den øverste politiledelse taler man med to tunger, og landets justitsminister og andre folketingsmedlemmer har alle deres egne løsninger på, hvordan en bandekrig skal stoppes af den politistyrke, landet reelt har. Det er noget, medierne kan bruge, og de har gyldne dage.

Imens er beboerne på Nørrebro rystede. En af militærets helikoptere patruljerer over bydelen, og nattesøvnen bliver forstyrret. Gadens parlament

styrer, og bedre bliver det ikke, da krigen fortsætter på Amager og Vestegnen.

Og i Malmø og Helsingborg er der også flere bandekrige med mulige afstikkere til Danmark. Her spiller østeuropæiske kriminelle en stor rolle.

TASK FORCE ONE med Bjørn Agger, Nancy og kollegerne sendes igen på gaden. Først skal Bjørn og Nancy hjælpe Station City med lidt oprydning i prostitutionsmiljøet, men pludselig eksploderer Storkøbenhavn med en lang række grove udspekulerede forbrydelser og svinestreger, før de kan slappe bare lidt af - tror de.

.