Klik og se annoncen

Af Henny Ferrold

Slagelse: - Der er rigtig mange, der ikke ved vi har åbent. Sådan siger Helle Jørgensen, Kræmmerhus på Fisketorvet 4 i Slagelse. - Men når de er ude at gå, ser de skiltet med to go-kaffe og kommer ind, og er glade for at vi er her.

- Der er rigtig mangex, som går rigtig mange skridt i de her nedlukningstider. Så varmer de hænderne på en kop varm kaffe eller kakao. Det sælger vi rigtig meget af. Og så er der også mange som køber lidt hyggechokolade med hjem.

Men ellers lever vi det stille liv, fortæller Helle Jørgensen.

- Vi er her og har døren åben, så man kan dufte vi er her. Og nogle gange spiller musikken måske lidt højere, end den plejer.

Midt i den stille tid har Kræmmerhus fået en helt ny funktion, som en form for 'turistkontor'.

- Der er rigtig mange nytilflyttere, som er ude for at se byen. Forleden kom en familie fra Hillerød. Så prøver vi at beskrive, hvordan byen normalt er. Hvad der sker om sommeren, og hvor dejligt her er, selv om alt lige nu er lukket ned og det hele ser en lille smule trist ud.

- Vi snakker meget

- Vi bruger meget mere tid på at snakke med kunderne, end vi normalt gør, smiler Helle.

- Mange arbejder hjemme og har ikke mulighed for at snakke med kollegerne.

Men selv om Helle og kollegerne lægger vægt på at være positive og få det bedste ud af situationen i både butikken og på de sociale medier, er der ikke tvivl om én ting:

- Vi glæder os til de andre butikker åbner. Det at de er der. Det er trist, når man går ud af døren som det er nu. Vi savner vores kolleger!