Klik og se annoncen

Af John Hansen

Om der lå nogen form for 'blasfemi' i det i forhold til nabobyen Skælskør, fornemmede vi faktisk ikke...

Men at flere korsoranere på KGK-anlægget her mandag (2. Pinsedag) direkte benævnte (også) Korsør som 'Solskinsbyen', det er altså en kendsgerning.

Og solen strålede da også på rekordbasis ned over baneanlægget og klubhus-terrassen, som sjældent set tidligere.

100 mand M-K

Netop denne 2. Pinsedag afholdt man - med nogen coronaforsinkelse - årets Åbningsturnering.

Og her deltog præcis 100 aktive M-K i de allerskønneste rammer.

Præmieuddelingen senere på dagen fandt ikke sted som sædvanlig. Slet ikke - for man holdt sig strengt efter forskrifterne og måtte jo ikke lave nogen større forsamling.

Det vigtigste var da også spillet og samværet ude på banen. Samt lidt godt at spise og drikke i klubhuset.

Dertil synet af blomsterparken, som også Uge Nyt nød midt på dagen.

Samtidig er baneforholdene i Korsør jo yderligere forbedret her de senere år, påpeger KGK-formand Poul Møller som altid med entusiasme.

Nye investeringer

Som tidligere omtalt så har Poul Møller og KGK-klubben en strategi om at investere og gøre Korsør Golf Klub endnu mere attraktiv for medlemmer, gæster og sponsorer - en strategi, der virkelig har virket.

Derfor blev året 2019 da også et af de bedste år i klubbens historie.

'Det er lykkedes at løfte kvaliteten af banen og de øvrige faciliteter til et endnu højere niveau og med de mange nyheder midt i den unikke natur, er målet om at gøre Korsør Golf Klub til noget særligt i Danmark opfyldt,' påpeger Møller i det grønne.

Fire nye huller

Poul Møller beretter eksempelvis, at man i 2019 kunne præsentere 4 nye huller - blandt andet hul 15 og 16;

Altså to yderst spektakulære huller, hvor design og natur så absolut går op i en højere enhed.

400 rhododendron sprang ud

'Vi er naturligvis altid glade for at blive sammenlignet med de største baner i verden.

Måske kan vi opnå dette privilegium også i den nye sæson, da der i efteråret 2019 er plantet 400 rhododendron langs adgangsvejen og ved det helt nye, flotte putte- og træningsområde, der er etableret tæt ved klubhuset og hul 18.

Med så mange blomstrende rhododendron her i foråret, ledes tankerne jo lidt naturligt hen på Masters banen 'Augusta National'.

Det er under alle omstændigheder en unik rhododendron-park, vi har fået etableret. En park vi er stolte af, og som vi naturligvis håber på, at mange både golfspillere og ikke golfspillere vil besøge.

Lige ved vandet...

Udsigten over Korsør Nor og Storebælt med Storebæltsbroen er også noget, man dyrker i den vestsjællandske købstad helt ude ved vandet.

Det rige dyreliv med havørne svævende over banen, rådyret, der betragter dig på nært hold, fiskehejren, der yngler i toppen af grantræerne, ænder, gæs, blishøns og rørhøns i de mange søer samt svaner og andre svømmefugle i Korsør Nor.

Naturplejen, der er en naturlig del af planen, har ført med sig, at de flere hundrede år gamle ege, nu står som skulpturer flere steder på banen.