Klik og se annoncen

Af Solveig Hansen

Din købmand. Nu hedder købmanden i Boeslunde Thomas Børgesen. Han er den første mand på posten i regi af Din Købmand. Han har 20 års erfaring fra Coop med sig i bagagen

Boeslunde: I halvdelen af Thomas Børgesens liv har Coop næsten været hans mellemnavn. I hvert fald har han i 20 år i en eller anden sammenhæng været ansat i Coop, hvor han i sin tid begyndte som elev i SuperBrugsen i Faxe.

Siden har han været rundt i koncernen via både SuperBrugsen, Kvickly og Dagli'Brugsen i blandt andet byer som Faxe, Ringsted og senest i Nyråd, hvor han har været ansat i Dagli'Brugsen i to et halvt år som uddeler.

- Det var Dagrofa, der i første omgang kontaktede mig, fortæller Thomas Børgesen, der i sidste ende var én ud af tre egnede kandidater til stillingen som købmand i dagligvarebutikken Din Købmand i Boeslunde.

En butik der er genopstået i kølvandet på Dagli'Brugsen, der efter flere års hård kamp for overlevelse, fik en ende i slutningen af 2020.

På egen hånd

- Det har nok altid været i mine tanker, at det kunne være sjovt at blive mere selvstændig, end jeg har mulighed for i Coop, siger Thomas Børgesen, der netop som købmand i Din Købmand bliver herre i eget hus på en helt anden måde.

- På den måde kan man bedre se og mærke resultaterne af at give den en ekstra skalle, siger Thomas Børgesen, der for nylig er fyldt 40 år. Han er gift med Tania, og de har sammen tre børn, der er henholdsvis ti, 15 og 17 år. Planen er, at familien bliver boende i Faxe, mens Thomas Børgesen selv pendler til Boeslunde.

- Kørsel skræmmer mig ikke, og det bliver kun ti minutter længere, end jeg kører til og fra arbejde nu, siger Thomas Børgesen, der i første omgang ikke har tænkt sig de store omvæltninger i butikken.

En finger i jorden

- Jeg stikker nok først lige en finger i jorden og lærer de lokale lidt at kende, men der kommer da nok til at ske lidt ændringer hen ad vejen, siger Thomas Børgesen, der glæder sig til at komme i gang med sit nye arbejde.

Også formand i Boeslunde Sogns Butiksforening, Kurt Stilling, glæder sig til at få kørt Thomas Børgesen i stilling som købmand i Boeslunde.

- Vores håb er, at han kommer til at få en rigtig god forretning, for hvis han gør det, kommer det også lokalsamfundet til gode, siger Kurt Stilling, der samtidig er glad for, at en købmand fra Faxe kan se det attraktive i at være købmand i Boeslunde.