Klik og se annoncen

Af John Hansen

Pludselig blev det sgu' igen sjovt at være til fodbold på Slagelse stadion.

Blot fire dage efter, at SBI-holdet regulært var 'lige til rotterne,' rejste de rød-blå sig af Tornerosesøvnen og spillede sig - sparkede, headede og fightede - næsten til en forlængelse af sin divisionsstatus.

Bedre og bedre underholdning...

Fuldt hus, hvilket vil sige coronabegrænsede 400 tilskuere, var begejstrede over den underholdning, man blev budt på. Ikke mindst i en 2. halvleg, hvor SBI-spilet flød mere og mere på den efterhånden regnglatte grønsvær.

En fornøjelse var det at se, hvordan Ulrik Ballings mandskab greb det hele an mod et solidt og godt fodboldspillende gæstehold fra VSK Aarhus.

SBI-holdet var sat rigtigt op. Med respekt for en god modstander. Men også med synlig vildskab og ny attitude.

N. Venzel & Co. stod godt

Hurra for det. For århusianerne kunne spille bold, helt sikkert.

Men SBI's midtbane omkring anfører Venzel arbejdede forbilledligt. Og primært Niklas Venzel, Søe og Grønne kom i vejen for det meste bagude.

Når det kom til målfarlighed, må man derfor også sige, at gæsterne på det område ingenlunde imponerede.

Nye friske, unge folk

Derfor var det alligevel et godt bytte, at cheftræneren i denne afgørende kamp gjorde, da han indsatte to ganske unge talenter på vigtige poster.

Dels den høje og robringende målmand Mads Kümpel, dels den blot 17-årige flyvske og urobringende angriber Mikkel Petersen.

De to bør man i høj grad bygge startopstillingen på fremover - også derfor foreslog vi straks efter Ringkøbing-skuffelsen, at i hvert fald Mikkel blev sat ind på rette plads!

Cagri Erdem er fortsat en vigtig spiller for SBI - indimellem måske lidt omstændelig - men da han desværre efter blot 22 minutter blev losset ned og måtte udskiftes, viste det sig ikke at være et handicap i forhold til indskiftede Mathias Bjaldby.

Well laver Bjaldby en del opspilsfejl - som også Søllested og andre - men energiske Bjaldby formåede igen at presse sig frem som hhv. assist og medassist til de to sidste Slagelsemål.

Målene - bare wauhh

Lad os lige se på de tre mål, det ene flottere end det andet.

Som nævnt havde Slagelse ikke de mange chancer i 1. halvleg, men i 32. minut sendte Frederik Søllested fra højre kant en høj præcis aflevering indover.

Og her nåede opportunistiske, hurtige Mikkel Petersen fornemt højere end Aarhuskeeperen, og fra Mikkels hovede røg bolden de sidste tre-fire meter ind i kassen - mens slagelseaneren selv tørnede ind i stolpen.

Han traf altså både målet og stolpen, og det så lidt uhyggeligt ud. Men 1-0 og heldigvis var han snart spilleklar igen.

Og flot, flydende 2-0

SBI-scoringen til 2-0 i 57. minut var resultatet af et smukt, kvikt opspil helt nede fra de bageste rækker i højre side.

Mathias Bjaldby greb ind, stoppede et gæsteangreb og spillede bolden fladt fremad.

Elegant og smart sprang Mikkel Petersen over bolden og lod den passere til fremstormende Christoffer Thrane.

Thrane havde den i venstre side fremløbende Martin Jensen i kikkerten, og lagde derpå en flad tværpasning, som Jensen tog med ind i feltet, inden han fladt og sikkert placerede bolden forbi målmanden. 2-0.

Præcist oplæg til 3-0

Slagelse oplevede flere gode chancer, inklusive en mål-annulering (off-side), inden Christoffer Thrane selv lukkede sin måltørke af med at score til 3-0 i overtiden.

Her var det Bjaldby, der skød frem i venstre side med bolden og derpå lagde en præcis aflevering skråt bagud til Thrane, der svingede venstreskøjten, så bolden røg ned i målets højre hjørne - sjuttende i det våde græs.

Fornem afslutning.

Glæden lyste ud af alle

Glæden og begejstringen lyste virkelig ud af både spillere og bænk.

Det samme så vi på tilskuertribunerne. På den måde er der atter værd at komme på stadion.

Formand Birkedals nervesystem faldt til ro, idrætsformand Jørn C. grinede og jokede det bedste, han har lært.

Og byrådsmedlemmer som Knud Vincents og Troels Brandt (Kultur og fritid) lyste op - og forsøgte af bedste evne at holde enhver coronaafstand.

Selv ægteskabelig god afstand

Ligeledes her på den billige langside - der hvor regnen udeblev - jublede man tydeligvis trods al coronaen i baghovedet.

Man man opførte sig skam ordentligt. Selv et kendt fodbold-ægtepar, hvor manden er tidligere SBI-topspiller, holdt fortsat kampen igennem mindst eet sæde og en god meters afstand mellem sig. Flot afstand! Ved ikke hvor tæt de mon tør sidde hjemme i privaten?

Grønne: - Dejlig aften

Alt ialt sluttede aftenen i sand glædesrus. Også med en besøgende Bozga på plads - med endnu en lille junior klædeligt på skødet.

Til Uge Nyt erklærede Rasmus Grønne efter slutfløjtet sin fryd over at have spillet igennem i en hel kamp - med hans ellers konstante fodproblem.

- Jo, det var dejligt at kunne spille fuld tid. Ok, det gjorde lidt ondt - men vi vandt heldigvis i dag og fik ydet en rigtig god holdindsats. Det var skønt, påpegede Grønne.

Alarmen på VDonline

Op til kampstart kl. 19 var der ellers via VDonline indløbet en særlig 'fodbold-alarm 112' i Slagelse de sidste timer om eftermiddagen.

Uroen opstod, da vi fra både B 93 og FA 2000 erfarede, at begge disse hold ville stille stærkt svækkede op i samme aftens kampe mod hhv. Vejgaard og Ringkøbing. Netop de to jydeklubber, som SBI helst skulle holde under sig.

Da gik det vist op for alle, at KUN Slagelseholdet selv vil kunne sørge for at redde kastanjerne ud af ilden.

Og ganske rigtigt. Det viste sig jo også, at de to favorithold B 93 og FA 2000 blot formåede at tage et enkelt point fra Vejgaard plus Ringkøbing. Så hvis ikke Slagelse havde løftet sig selv ved hårrødderne, så var det endt rent galt.

Ser frem mod 23. august...

Før sidste runde lørdag - hvor SBI kl. 14 skulle spille i Dalum - havde vestsjællænderne et lille forspring til Skovshoved (samme pointtal 20 som Slagelse) og Vejgaard (18 points før hjemmekamp mod FA 2000).

Der krævede et uafgjort Slagelse-resultat - og det fik man med 1-1 (målscorer Thrane) - for, at man kunne være helt sikker på igen at fløjte op til 2. division, formodentlig 23. august.