Klik og se annoncen

Af John Hansen

I grunden er hun en stille og særdeles rolig, besindig kvinde.

Men når man - ligesom tidligere en Rikke Hvilshøj eller Thyra Frank - ryger ind i det storpolitiske møllehjul, så kan der hurtig rejse sig blæst og storm til orkan omkring een.

Den populære tidligere Roskilde-borgmester Joy Mogensen, Soc., som nu vil lade sig folketingsopstille i den store, sultne Slagelse-Korsør kreds, er national aktuel som aldrig før.

Øget kritik mod Joy M.

Under en generelt usikker og famlende coronakrise nu med genåbning på nærmest alle fronter, havnede ikke mindst kulturministeren i modvind, for åbenbart at kæmpe for lidt for kulturområdet med både spillesteder, teatre, museer og idræt.

Det var bestemt ikke det bare Joy.

Den seneste tid har Joy Mogensen og regeringen været svær at trække til truget, når det gjaldt om at lukke kontinuerligt og langsomt op for fodbolden og tilskuerne.

Radikale - og så pokalrod

Radikale Morten Østergaard sprang - måske på kendt radikal vis - over på den anden side, og så blev der lagt pres på S-regeringen for at tillade i hvert fald 500 siddende tilskuere til danske fodboldkampe.

Det gav yderligere tilladelse til tre forsøgskampe i Superligae, hvor klubberne kunne arrangere med endnu flere tilskuere. Ordnet og med afstand.

Fint er det gået, dog ikke helt ved onsdag aftens pokalfinale på neutral grund i Esbjerg, hvor 15-20 halvvilde, berusede AaB-fans brød coronareglerne (og den nye kultur), så kampen måtte afbrydes et kvarter, mens de formastelige lod sig føre ud af stadion.

Joy: - Brandærgerligt

'Det var brandærgerligt, og det må vi nu efterfølgende tage en vending på. Vi må sætte os sammen igen,' kommenterede Joy fra Blue Water Arena, hvor hun altså selv overværede pokalfinalen, der i øvrigt gik til Sønderjyske.

Det Sønderjyske, som Slagelse (FC Vestsjælland) tidligere forpurrede finalepladsen for...

Samtidig er kulturministeren indkaldt til haste-samråd på Christiansborg for at skulle give svar på, hvorfor hun og regeringen er så 'fodslæbende' i åbningsprocessen - og dermed også lader klubber, foreninger og arrangementer i stikken. Det er, hvad hun beskyldes for.

Fodboldklubber vil gerne, ligesom teatre og spillesteder (samt plejehjem, hoteller m.m.), vide mere klar besked, om hvad man kan planlægge efter den kommende tid. Mange er også truet af konkurs.

Minister i centrum

Så man må sige, at Slagelsekredsens sandsynlige S-kandidat er blevet kendt og kommet i søgelyset denne sommer.

En analytiker som Henrik Qvortrup kalder hende da også for jaget vildt. Også efter at hele fire ministre lige efter hinanden har modtaget næser indenfor et par uger.

Nogle for at have ansvar i corona- og respiratorskandalen, hvor EU-vennerne fra Italien hverken fik svar eller positiv hjælp fra det ellers 'solidariske Danmark'. Selv fik vi jo heldigvis aldrig brug for mere end en brøkdel af vore over tusinde respiratorer.

Det var et af de steder, den gik gal efter en ellers god og ret præcis, hurtig coronanedlukning fra 11. marts.

Svageste dyr i flokken?

Nysgerrigheden på personen og politikeren Joy Mogensen er bare vokset og vokset - og senest naturligvis her i Slagelse Kommune og på Vestsjælland.

Og hende som Qvortrup også kalder 'det svageste dyr i flokken', den mest sårbare, hun kan opleves ekstra her på tirsdag aften den 7. juli, når hun er første gæst i TV 2 News' nye serie 'Status'.

Med undertitlen 'Det forsvundne forår'.

På tirsdag aften

TV-programmet med Joy kan ses første gang på tirsdag kl. 19.20 med genudsendelse kl. 21 og 23.30, fortæller man hos TV 2 til VDonline.

Som vi skrev i sidste uge, så vil Joy - hvis hun holder som minister - være et stensikkert kort til Folketinget ved næste F-valg, idet hun udover stemmerne fra Slagelse-Korsør også vil høste læssevis af stemmer fra Roskildeområdet.

Ligesom vi så en Stén Knuth (Holbæk-opstillet) høste fra Slagelse og en Morten Dahlin (V-opstillet i Slagelse) høste fra hjemstavnen Greve.