Klik og se annoncen

Korsør: Rikke Flintholm, indehaver af smørrebrøds- og delikatesseforretningen 'Hos Jomfruen', er lige nu i fuld gang med at gøre klar til at flytte forretningen, som efter en årrække på Algade 28 i Korsør rykker tilbage til sin 'gamle' placering på Kirkepladsen 2 i Korsør.

- Et eller andet sted er vi glade for at være her på Algade, hvor der er er et stort og rummeligt køkken. Men Jomfruen hører bare til på Kirkepladsen, og der skal den tilbage til, fastslår Rikke.

Vigtige parkeringspladser

Flytningen handler i høj grad også om parkeringspladser.

- Når folk kommer kørende igennem Algade og ikke kan finde noget sted at holde, kører de bare et andet sted hen. Vi mister alt for mange kunder på den måde, konstaterer Rikke, som ser frem til at forretningen på Kirkepladsen får masser af parkeringspladser lige udenfor forretningsdøren.

- Flytningen betyder også at vi får billigere husleje. Samtidig får vi åbnet, så butik og køkken er ud i ét, så kunderne kan se, hvad der foregår i køkkenet.

Flytningen kommer i øvrigt også til at indebære en lille prisstigning på Jomfruens smørrebrød og håndmadder.

- Det er vi simpelthen nødt til, for at få det til at hænge sammen, fastslår Rikke. - Vi er dem som laver det største smørrebrød i byen.

Jomfruen har blandt andet også Dagens Ret på menukortet til 50 kr., 45 kr. for pensionister, som også får gratis udbringning.

- Det er ikke noget, jeg tjener på, men det gør en forskel, så når jeg lukker døren, er jeg glad - og det er det, der er det vigtigste for mig, fortæller Rikke, som også fortsatte med udbringning af Dagens Ret gennem nedlukningen i forbindelse med coronakrisen.

Hårdt arbejde

Rikke overtog forretningen for snart halvandet år siden, da datteren Ofelia var bare to måneder gammel,

- Overtagelsen skete lidt i blinde, erkender Rikke, som egentlig er uddannet social- og sundhedshjælper, men altid har interesseret sig for mad. Og nu var muligheden der!

- Vi troede det var en lille bolchebutik - men det er hårdt arbejde fra mandag til søndag, fortæller Rikke. Som alligevel trives med tilværelsen som selvstændig, selv om selve opstarten var til den barske side.

- Jeg er ikke særlig boglig, men her har jeg pludselig fundet noget, jeg er god til. Det gav min mand mig muligheden for.

- Jeg går glad på arbejde - og træt hjem, lyder det med et smil.

I dag er der foruden Rikke selv tre på lønningslisten, en chauffør, samt Sanne og Mia, som i øvrigt er mor og datter.

- De er arbejdsheste. Uden Sanne og Mia havde jeg ikke kunnet få det til at løbe rundt.

- Jomfruen er i dag et sundt foretagende. Vi har det godt med hinanden. Og selv om vi er meget forskellige, giver vi plads til hinanden, fortæller Rikke.

Åbent Hus mandag

'Hos Jomfruen' åbner på Kirkepladsen 2 i Korsør mandag d. 27. juli, med 'almindelig' åbningstid kl. 9-14.

- Og kl. 16-18 holder vi åbent hus, hvor vi byder på mad, øl og sodavand, og viser den ny forretning frem.