Klik og se annoncen

Af John Hansen

Som en 'logisk følge af, at Steen Olsen nu trækker sin særlige form for tilståelse' og ansvar for påstanden om at have klapset S-gruppeformand Sofie Janning i numsen, tilbage,' så genfremsætter V-udvalgsmedlem Jørn-Ole Didriksen i dag sin oprindelige intention om at ville lægge æreskrænkelses-sag an mod Janning.

Jørn-Ole Didriksen er som de fleste bekendt én af de syv mulige 'gerningsmænd', som fremkom via Jannings radioudtalelse lørdag den 3. oktober om, at den nedværdigende episode havde fundet sted direkte under et udvalgsmøde.

Ny situation igen...

'Altså når Steen nu trækker sit tilsagn tilbage, ja så er vi jo tilbage i situationen, hvor vi står alle syv udvalgsmænd som mistænkte.

Og derfor må jeg jo igen stærkt overveje mit sagsanlæg mod S-gruppeformanden - det holdt jeg jo tilbage, da Steen Olsen endelig selv kom på banen.

Med mindre altså Sofie selv går ud og - som jeg også formulerede det første gang på VDonline - fortæller, HVEM af os, det i hvert fald ikke er.

Det må jeg forlange,' pointerer en dybt undrende Jørn-Ole Didriksen.

'Elendig håndtering'

Jørn-Ole er, som mange andre, særdeles forbløffet over, hvordan den nærmest evige føljeton har kunnet udvikle sig så farceagtigt og mystisk.

Blandt andet savner han 'ordentlig ledelse af borgmesteren og de rigtige fakta på bordet. Dem kan de lige så godt komme frem med med det samme, så Slagelse Kommune og vi andre ikke skal trækkes med alt dette i endnu længere tid.

Nu må de bestemme sig og erkende deres fejl i stedet for at gå efter os andre og en journalist og lokalavis,' siger Didriksen.

Meget lille lokale

Udvalgsmedlemmet fra Korsør undrer sig også over, 'at ikke én af alle udvalgsmedlemmerne eller de embedsfolk, der var til stede i det forholdsvis lille lokale på Torvegade, har set eller opfattet klapset eller episoden.

Ikke én - og jeg har talt med dem alle.

Lokalet er så lille, at vi næsten sidder lårene af hinanden. Så jeg tror på Steen Olsen.

Det må være Sofie Janning, der er utroværdig,' udtrykker korsoraneren, der jo oprindelig er bornholmer.

Helt ind til Regeringen

Jørn-Ole fortæller også, at socialdemokratiske kolleger og byrådsmedlemmer overfor ham direkte fortæller, at de 'er dybt rystede over, hvad der her sker.

Og hvad Slagelse Kommune atter skal stå model til. Det giver jo genlyd helt ind i Regeringen på Christiansborg,' siger éen af dem til mig.

I øvrigt ligger Slagelsesagen i sin substans også til at kunne blive undersøgt af Folketingets ombudsmand.

Steen O var i Skagen

Her fredag har vi også talt med 'hovedpersonen' Steen Olsen fra Eggeslevmagle v. Skælskør.

Da de første ord i denne ulykkelige 'Slagelsesag' blev udtalt, da var Steen faktisk på en tiltrængt, dejlig ferie i Skagen.

Dermed missede han også et socialdemokratisk gruppemøde derhjemme - og blev tilsyneladende ikke rigtigt opdateret efterfølgende.

SO: - Det begynder i radioen...

Steen: 'Men fast ligger jo, at det hele i øvrigt begynder med Sofies udtalelse i radioen. Sådan er det. Og det er jo bare ikke i orden at få udstillet så mange mænd på den måde.

Jeg har også respekt for, at du griber den som journalist - og undrer dig. At det så først om onsdagen går op for mig, at jeg er en hovedperson, ja det er da mægtigt ærgerligt.

Jeg vidste jo intet. Var helt blank,', siger Steen Olsen til VDonline.

'Skyldig? Nej da'

Men Steen holder totalt fast i, at han på intet tidspunkt har erklæret sig skyldig i selve episoden med hånden.

Det ved vi, at han allerede fastslog mandag 12. oktober under et bymidtegruppemøde i Skælskør, hvorfra vi i et dokument direkte kunne læse, at Steen Olsen udtrykker, at jeg 'på ingen måde har 'tilstået' hændelsen, som tilsyneladende ingen andre til dato har set eller hørt...

Ville tage ansvar - som en mand!

Jeg har derimod 'tilstået', at Sofie Janning har peget på mig som skyldig i det pågældende klap i bagdelen, som hun henviser til i radioprogrammet. Dette har jeg gjort for at friholde andre politiske kolleger og familier for at være under mistanke.' Skrev Olsen.

Og fredag gentager han nu til os: 'Jeg har altså bare erkendt, at Sofie har peget på mig (onsdag i telefonen, red.), som den hun har tænkt på. Det er altså hendes syn på verden - og situationen. Og det kan jeg kun beklage.'

Krænkende adfærd - på torsdag

Så nu glæder Steen Olsen sig i stedet til et større tema-møde for hele byrådet på torsdag 22. oktober, hvor 'Krænkende adfærd' - bl.a. efter et nationalt KL-oplæg - også står på programmet.

Ifølge Olsen vil både kommunaldirektøren, borgmesteren og Sofie Janning her skulle levere indlæg til inspiration, tanke og debat.

Begge: Come on, Jørn!

Ligesom Steen Olsen tager også Sofie Janning det særdeles afslappet, om Jørn-Ole eventuelt måtte lægge sag an.

'Det gør han bare. Det skal han da være så velkommen til,' pointerer Sofie fredag eftermiddag overfor VDonline.

Sofie: - Ja, det er sket!

For Sofie Janning er det 'fortsat temaet og den overordnede sag, der er det vigtigste,' understreger hun.

Og med hensyn til spørgsmålet om klapset i numsen vitterlig har fundet sted, svarer hun med bestemthed i stemmen:

'Det er sket'.