Klik og se annoncen

Slagelse: I Kunstgalleriet på Bredegade i Slagelse har covid-19 været årsag til flere aflyste forestillinger og events. - Den seneste udstilling satte vi i gang helt uden fernisering, fortæller Johnny Persson. Men nu lysner det forude. En ny udstilling er på vej, oven i købet med en kendt lokal udstiller: Jens Jørgensen. Tidligere MF, borgmester og rektor i Slagelse - og nuværende forfatter, foredragsholder og billedkunstner. På fredag er der fernisering på den ny udstilling.

'Forårsstemning og maskebilleder' er overskriften for udstillingen, hvor der vises op mod et halvt hundrede af Jens Jørgensens billeder.

- Langt de fleste er nye, og har aldrig været på udstilling før, fortæller Johnny Persson. - Der er måske syv til otte, der har været vist før. Jeg har nemlig været så heldig at jeg har været hjemme hos Jens, og kunnet plukke nogle ud blandt alle hans billeder.

Nye abstrakte malerier og maskebilleder

Jens Jørgensen har malet i mange år, og også udstillet talrige steder i Danmark. Han arbejder med flere stilarter, og udstillingen i Kunstgalleriet vil iflg. invitationen primært omfatte nye abstrakte malerier i lette og livsglade farver, hvor man rigtigt kan mærke forårsstemning og optimisme, samt en række maskebilleder.

Jens Jørgensen arbejder i sine billeder med mange forskellige teknikker.

- Jeg bruger pensler, skraber, klude. Det er indtryk og udtryk. Jeg beskriver nogle af de indtryk jeg får, men ikke som en fotografisk gengivelse - det interesserer mig nærmest ikke.

Farverne sat op mod hinanden er det vigtige omdrejningspunkt, og der kan gå lang tid med at finde for eksempel den helt perfekte gule farve til et maleri.

- Når jeg er igang med et maleri, og især når det er ved at være færdigt, så har jeg med det samme nogle ideer til farver, som jeg omgående må igang med på det næste maleri, fortæller Jens Jørgensen, der maler så godt som hver dag. Typisk først på dagen, og sidst på dagen.

Men der er også mange andre ting som skal passes. Jens Jørgensen skriver lige nu på en stor roman og holder normalt også mange H.C. Andersen-foredrag, som dog lige nu er udsat til bedre tider. Der er også en stor have, som skal passes.

Alligevel står der altid et lærred på staffeliet i hjemmet på Slotsalleen i Slagelse. Og et par halv- eller kvart-færdige malerier.

- Jeg føler selv jeg er et gammeldags ordensmenneske med hensyn til tidspunkter, og meget struktureret. Men jeg har en gang imellem oplevet at jeg har stået og malet et lille øjeblik - og så er der gået tre timer. Der slipper jeg! Når man virkelig er i gang og kæmper med farverne, fortæller Jens Jørgensen.

Glad for Jens stiller op

Jens Jørgensen lægger ikke skjul på at han glæder sig til den lokale udstilling.

Det samme gælder Johnny Persson.

- Jeg er super, super glad for at Jens stiller op og vi må låne hans malerier.

- Det blev med lidt kort varsel, fortæller Persson, som egentlig skulle have haft en spændende fransk kunstnergruppe på besøg.

- Det satte corona en stopper for. Men jeg er glad for at vi kan præsentere denne udstilling. Jeg har kendt Jens siden jeg var 17 år og gik på Slagelse Gymnasium, vi har også en fælles fortid i byrådet. Selv har Johnny Persson også i mange år har haft et af Jens' billeder hængende hjemme i privaten.

- Med hensyn til selve udstillingen har Jens som nævnt forskellige stilarter, og både hvad angår forskellige udtryk og størrelser er priserne så alle kan være med, fastslår Johnny Persson.

Fernisering med tilmelding

Når det gælder ferniseringen på fredag d. 15. maj kl. 14-17 betyder de seneste udmeldinger fra regeringen at arrangementet fortsat er underlagt stramme retningslinier. Forsamlingsforbudet er hverken ændret eller ophævet. Det betyder max. otte gæster samtidig, og der serveres ikke vin eller andet, oplyser Johnny Persson.

Derfor tilrådes tilmelding på tlf.51 64 81 18 eller mail info@kunstgalleriet.dk. Tager man chancen og kigger forbi uden tilmelding, kan man risikere at blive bedt om at komme tilbage senere.

Jens Jørgensen vil i øvrigt også være i galleriet nogle timer lørdag den 16. maj, hvis man gerne vil se hans malerier og have en snak med ham.

- Vi kan også arrangere en privat fremvisning - helt uden andre gæster i galleriet. Evt. med en 'guidet tur' af Jens Jørgensen, oplyser Johnny Persson.

Altsammen stadig med overholdelse af myndighedernes retningslinjer ifm. COVID-19. - Brug håndsprit og hold afstand, lyder opfordringen.