Klik og se annoncen

Af John Hansen

BYRÅDSVALG. Helt som ventet har De Konservative i storkommunen nu officielt valgt Jane Dahl - velkendt som marketingmanager i VestsjællandsCentret - som spidskandidat ved byrådsvalget 16. november. Dahl prioriterer bl.a. bredt samarbejde og mere udvikling. Stort konservativt grundlovsmøde i Sorø 5. juni med selveste Søren Pape som hovedtaler. Også V, Radikale og Kristendemokraterne holder G-møder

KOMMUNEN: Ikke ganske uventet har De Konservative nu officielt valgt - ja nærmest udpeget pr. applaus - Jane Dahl fra Slagelse som det partiet selv benævner borgmesterkandidaten.

Det blev altså præcis, som vi forudså i vores politiske analyse den 12. maj - og som Ole Olsen i et læserindlæg i Ugeavisen såmænd også fremhævede det så sent som i onsdags.

Torsdag aften var det så officielt.

Korsør Kulturhus

På generalforsamlingen i Korsør Kulturhus blev Jane Dahl nemlig valgt som spids- og borgmesterkandidat for Konservative i Slagelse.

Jane blev valgt uden modkandidater og med stående bifald.

Hun vil - fortæller De Konservative, p.t. optimistiske og i stort nationalt momentum - kæmpe for 'at udvikle Slagelse kommune til et bedre sted at være borger.' Med De Konservative her i perioden udenfor det lige nu ustabilt ledede John Dyrby-byråd på rådhuset, synes man ikke, det går særligt godt og positivt.

Med friske øjne

Der skal samarbejde og en ny fælles forståelse til for at bringe Slagelse tilbage på sporet, så kommunen igen kommer til at ligge i top i Dansk Industris analyse af kommunernes erhvervsvenlighed.

- Ja, der er så mange områder, der trænger til friske øje til at finde nye og bedre løsninger. Ikke smalle men brede langtidsløsninger, som bibringer stabilitet og tryghed for såvel borgere som kommunens medarbejdere, udmelder en glad og forventningsfuld Jane Dahl.

Ordentligheden tilbage

- Vi skal have ordentligheden tilbage: Slagelse kommune har krav på politikere, der kan og vil tænke innovativt, er modige, og som kan samarbejde med andre partier.

Byrådet har brug for forandring og medlemmer, der kan sætte sig op i helikopteren og tænke udvikling. Det er en høj prioritering hos mig, påpeger Jane Dahl overfor Ugeavisen.

Fra sit daglige arbejde

Jane kender fra sit daglige arbejde hvor meget det betyder med en god branding, for at skaffe glade og tilfredse kunder. Derfor er det målet at få brandingen af vores dejlige kommune tilbage på landkortet, som en af landets bedste kommuner at bo, leve og arbejde i.

Jane Dahl's CV fortæller bl.a. dette: International markedsføringsøkonom fra Niels Brock, siden Erhvervsdiplomlederuddannelse. Har arbejdet med markedsføring og strategi i over 20 år.

Pt. Marketing manager i Vestsjællands Centret. Bestyrelsesmedlem i Destination Sjælland og Slagelse Forskønnelsesselskab. Medlem af Rotary, Slagelse Bymidtegruppe, Slagelse Erhvervsråd, SBI Erhvervsnetværk, Business Slagelse med flere.

Pape i Sorø 5. juni

Mens vi er ved Det Konservative Folkeparti, så er der også spændende C-nyt fra nabokommunen Sorø, der som bekendt allerede har en konservativ borgmester i Gert Jørgensen.

Vi står netop overfor en Grundlovsdag, her lørdag den 5. juni.

Og her fortæller partiet til os, at selveste partilederen Søren Pape vil holde Grundlovstale her i valgåret 2021.

Det skriver vi til læserne, mens vi bl.a. mindes hvordan en statsminister Poul Schlüter (Kons.) midt i 1980'erne holdt en strålende maskinskrevet tale ved et solrigt, velbesøgt Grundlovsmøde i Akademihaven...

Flere talere v. Akademiet

Denne gang er det sådan, at mødet holdes i Akaciehaven ved Akademiet (hvor også Brian Mikkelsen har talt mange gange), og Søren Pape vil tale kl. 15.00

Allerførst er det formanden for Det konservativ Folkepartis vælgerforening i Sorø, Mogens Schwensen, der åbner mødet kl. 13.30.

Cirka kl 13.50 vil Sorøs borgmester Gert Jørgensen holde sin Grundlovstale. Og kl. 15 kommer så den tidligere borgmester fra Viborg.

Siden har vi også erfaret, at Venstre holder Grundlovsmøde i Korsør om formiddagen med Vincents og Knuth som talere (se mere i Ugeavisen).
Ligesom Radikale og Kristendemokraterne (med flere kandidater, inkl. Troels Brandt og Emil Lavsen) tager Road-tour på Fars dag med Gl. rådhus i Skælskør kl. 10, Nytorv Slagelse kl. 12 og Gl. rådhus i Korsør kl. 14.

P.S. To timer efter at disse linier var skrevet, tændte vi for radioen - og hørte at Poul Schlüter lige var død, 92 år gammel.