Klik og se annoncen

Af Henny Ferrold

Slagelse: - Du brænder for at gi' den en skalle, til glæde for både hele byen og resten af kommunen. Senest har du, sammen med en række medarrangører, stået i spidsen for den store - og første - Slagelse Street Art Festival, som fandt sted i maj i år. Det var blot nogle af ordene, da Jane Dahl, marketing manager i VestsjællandsCentret, lørdag blev kåret som Årets Jesper i Slagelse.

Det foregik traditionen tro på Fisketorvet, som var fyldt med med mennesker, der nød både solen og musikken leveret af Slagelse Garden og Jazzmin Big Band, mens de ventede på afsløringen af, hvem der skulle være Slagelses Jesper nr. 43.

Faktisk var Jane Dahl allerede sidste år udpeget til at blive årets Jesper. Men som så meget andet blev også dette aflyst og udsat.

Men lørdag var en hel stribe Jespere trukket i bowleren og det røde halstørklæde for at kåre det ny medlem af foreningen, som også blev iklædt bowler og rødt halstørklæde, og fik overrakt den tilhørende Jesper-statuette.

- Det er vildt overvældende. Jeg er ydmyg over det, men også stolt, lød det fra Jane Dahl, som efter udpegningen også er gået ind i politik som borgmesterkandidat for Det Konservative Folkeparti.

Samarbejde og nytænkning

Det var Anette Borg, Slagelse Musikhus, der i 2019 blev kåret som Jesper side om side med fotograf Evan Hemmingsen, der stod for talen til den ny Jesper nr. 43.

- Du har betydet enormt meget for Vestsjællandscentrets udvikling. Centret var før din tid en 'ø' i byen og var sig selv nok. Du har åbnet hele stedet for samarbejde med resten af byen, så centret nu hænger sammen med resten af byen og resten af byens detailhandel. Det er lidt af en præstation, lød det blandt andet fra Anette Borg.

- På dit arbejde er du en ildsjæl, der elsker at tænke nyt, som for eksempel bryllup i VestsjællandsCentret, bagagerumssalg på P-pladsen. Du har lagt centret ned med alt fra Gurli Gris til topaktuelle musikere og du har stillet skeletter op i alle butikker til De Dødes Nat, fastslog Anette Borg, som også nævnte Jane Dahls arbejde i mange bestyrelser, blandt andet Destination Sjælland og Slagelse Forskønnelsesselskab. - Herudover kan du tælle medlemskab af Rotary, Slagelse Bymidtegruppe, Slagelse Erhvervsråd, SBI Erhvervsnetværk, Harald Blåtands Laug, Business Slagelse, og sikkert flere endnu.

- Netværk og samarbejde er også nøgleordene i en kommende kæmpeevent for alle studerende, hvor du greb muligheden med det samme og straks bakkede op om Slagelse Musikhus' store Studystartfest på fredag d. 10. september, som finder sted udendørs i Træskogården, og hvor byens natklubber og diskoteker også er medarrangører, så der kommer fest i gaden for de unge.

Engagementet rækker også ind i fritiden.

- Du har blandt andet været frivillig på Danmarks største gamerevent i Fredericia-hallerne med 4500 gamere - og i Musikhuset. Helst når det er Poul Krebs, der er på scenen.

- I det hele taget er du - med dit gode humør forrest - en vikelig central figur i byen, så det med dig er meget sjovere at bo, studere, drive forretning og besøge Slagelse.

Det er lige præcis sådan en rigtig Jesper er!