Klik og se annoncen

Af John Hansen

KUNSTDAGE. Blandt pinsedagenes mange spændende værker i mange lokale byer fandt vi bl.a. særlige stof-udgaver af Mick Jagger og Peter A.G. Nielsen. Det var hos Møller på Mejeriet i Kirke Stillinge.

STILLINGE: Overalt i storkommunen Slagelse var der spændende kunst at se på i pinsedagene.

Nogle steder kunne man også møde kunstnerne selv på stedet - som f.eks. i Skovsøgade Slagelse og hos Møller i Mejeriet, Kirke Stillinge.

100 timer

Sidstnævnte sted præsenterede Herlev-kunstneren Elsebeth Hornung eksempelvis selv sine flotte portrætter skabt i stof - og skabt via en sindrig teknik.

Det kan godt tage 100 timer at udvikle sådan et stof-portræt, hvor man fra starten af har haft et billede at kigge på.

Kendte kunstnere

Elsebeth Hornung var en af dem, der med stor fornøjelse udstillede sine ting. I stof, raffineret skabt - og så tager det som nævnt ganske lang tid på den måde at lave en Peter A.G. eller Mick Jagger, som her vist.

- Det er dejligt at komme herud på Vestsjælland for at udstille. Ellers kender jeg kun Stillinge (med stranden) for en tidligere børne-koloni, vi kom ud til fra København hver sommer, fortalte Elsebeth 2. Pinsedag til Ugeavisen.

Flere kunstnere og atelier i regionen havde stort besøg i pinsedagene, men nogle steder måtte man dog også sidde og vente længe på gæsterne...