Klik og se annoncen

Hæder. Indenrigsminister Kaare Dybvad besøger denne mandag Omø. På Omø Beboer- & Grundejerforenings generalforsamling er det et fast punkt, at årets initiativpris skal uddeles. I år blev det faktisk til hele to priser, nemlig til Omø Kapsejlads og til foreningens formand Dorthe Winther, som gennem 30 år talrige gange har formået at sætte Omø på den politiske dagsorden

OMø: Denne mandag får Dorthe Winther & Co. på Omø fint ministerbesøg - af én der virkelig interesserer sig for småøer og landdistrikter: Kaare Dybvad Bek.
Og så har Omø Beboer- & Grundejerforening for 24. gang uddelt Omø Initiativpris. For at gøre sig fortjent til at modtage prisen skal man have gjort en god og initiativrig indsats for Omø og Omøs fremtid, og øboere og ø-venner har gennem årene indstillet mange, der har gjort sig fortjent til at modtage denne hæder. Således var der også i år adskillige gode forslag til modtagere, så beboerforenings bestyrelse kom på hårdt arbejde, da den skulle vælge mellem de indkomne forslag.

Valget faldt på Foreningen Omø Kapsejlads, som gennem de sidste år er blevet revitaliseret af en flok entusiastiske øboere og fritidsøboere.

Traditionen med at afholde kapsejlads på Omø går mindst 100 år tilbage. Hver sommer - den tredje fredag i juli - er folk strømmet til Omø for at deltage i Omø Fiskeriforenings pålidelighedssejlads, fællesspisning og fest til langt ud på natten og efterfølgende dagen efter deltage i den traditionelle græsfest på havnen.

Foreningen Omø Kapsejlads har valgt at holde fast i de gode traditioner med fællesspisning, fest og sejlads, der dog nu også er udvidet til pålidelighedssejlads for robåde i alle afskygninger. Men derudover er festlighederne udvidet med et par dage, som sidste år bl.a. indeholdt friluftsbio på storskærm, strandbar med garanteret solnedgangsudsigt og levende musik på Louis Bro.

Til at rumme de mange aktiviteter har foreningen sidste år søgt og fået tilskud til anskaffelse af et udendørs forsamlingshus - et kæmpemæssigt telt med alt, hvad der dertil sig hører - stole og borde, bar, musikanlæg osv. Det udendørs forsamlingshus med indhold kan uden for kapsejladsugen bruges frit af øens foreninger og lejes af øvrige til afholdelse af arrangementer.

- Med tildeling af Omø initiativpris ønsker bestyrelsen at anerkende det store arbejde, der ligger i at arrangere Omø Kapsejlads. Gennem de mange nye aktiviteter i dagene omkring selve kapsejladsen har folkene bag Omø Kapsejlads været med til at sætte Omø på Danmarkskortet og give øboere og gæster gode oplevelser, der er med til at styrke sammenholdet på tværs, sagde formand Dorthe Winther blandt andet i sin begrundelse for tildelingen.

Det er bestyrelsen bag Foreningen Omø Kapsejlads, der sammen med en masse frivillige - både øboere og fritidsøboere - står for afviklingen af de festlige dage. Bestyrelsen består af Martin og Camilla Winnes, Rasmus Nielsen og Nilas Iversen. Det var Camilla, der på bestyrelsens vegne modtog Initiativprisen, som ud over den store anerkendelse, består af et diplom samt et krus til hvert bestyrelsesmedlem udført af den lokale keramiker Gerda Østergaard.

Hyldest til foreningens formand.

I år fandt den siddende bestyrelse - uden om formanden - at der skulle uddeles endnu en initiativpris. Prisen blev tildelt formand for Omø Beboer- og Grundejerforening Dorthe Winther, som siden 1991 og altså i de sidste 30 år har været foreningens formand og talrige gange har formået at sætte Omø på den politiske dagsorden. Derudover har Dorthe medvirket til at skaffe mange midler til Omø, bl.a. til Omø Traktorbus, og sidste nye skud på pengetræet er midler til nye Omø-cykler.

Det var en meget overrasket formand der modtog initiativprisen - et gavekort til Small Danish Hotels. Prisen blev overrakt med en række anerkendende ord af foreningens nuværende kasserer Svend Erik Hansen, som i øvrigt selv har bestridt formandsposten tilbage i 1970'erne. Bl.a. nævnte Svend Erik Dorthes flair for tal, som kommer til udtryk i talrige kasserer-jobs i mange af Omøs andre foreninger.

Dorthe Winther blev i øvrigt genvalgt til bestyrelsen sammen med Jesper Hansen.