Klik og se annoncen

Af John Hansen

CORONASITUATION. Formand Jørn C. Nielsen fra Slagelse Idræts Råd udtrykker både glæde og bekymringer over idræts- og sundhedsudvikling med håndbremse trukket. Unge 8. klasseelever tog hele 7,6 kilo på i vægt i coronaår. Og bekymringen er på ingen måde ny, slet ikke...

KOMMUNEN: Så småt får idrætten udendørs lov til at åbne for aktivitet.

Det er også længe ønske og ventet, og foreningerne samt formand Jørn C. Nielsen fra Slagelse Idræts Råd glæder sig da også over hver en åbning og ny mulighed i for hold til den nedlukkede situation.

Samtidig er det netop til diskussion, om udendørs-idrætten - med mening - overhovedet burde have været nedlukket totalt...

Hjælpepakke?

Slagelse Idræts Råd noterer med en vis tilfredshed, at kommunens økonomiudvalg har indstillet at â??hjælpepakken' til at understøtte bl.a. idrætslivet videreføres - så økonomien kan understøtte et fortsat stærkt foreningsliv for kommunens over 30.000 medlemmer i idrætsforeningerne.

'Det er vigtigt for både vores sundhed og sociale trivsel,' understreger Jørn C. Nielsen.

Størrelsen?

'Da beløbet imidlertid også indeholder støtte til andre områder, kan vi dog godt være bekymret for, om puljens størrelse kan rumme det nettotab som foreningslivet har haft,' hvorfor Jørn C. NIelsen håber på en positiv indstilling, hvis ansøgningerne skulle overstige de 2 millioner kroner.

Foreninger, aktiviteter og medlemmer - unge som ældre - er slidte og hårdt ramt.

Ny pulje

SiR-formanden videre:

'Da erfaringerne med, at skulle â??genåbne' foreningslivet aldrig er sket før, er det vores ønske, at en pulje til at â??booste' genåbningen i særdeleshed med fokus på tidligere og bestående medlemmer, ikke mindst da bekymringen for vores fysiske velvære.

En netop offentliggjort analyse fortæller jo om en bekymrende udvikling i en 8. Klasse i København, hvor at de havde taget 7,6 kg på i vægt.

Derfor er det vigtigt at få genåbnet idrætsforeningerne,' fastslår formand Jørn C. Nielsen.

Opfølgning: På det seneste byrådsmøde i Slagelse blev det vedtaget at bruge 5 millioner kroner ekstra på bevægelse i folkeskolen...