Klik og se annoncen

Af John Hansen

Den store lokale Gerlev Idrætshøjskole har - økonomisk og kursusmæssigt - været slemt presset af den generelle coronasituation i Danmark dette år.

Men skolen med mange kursister fra både ind- og udland er med både held, dygtighed og effektiv planlægning hidtil lykkedes med at holde covid-19 helt fra dørene.

Lige ind til forleden dag - og det der nu rækker ind i begyndelsen af denne uge 42.

Netop nu har man desværre måttet ty til en aldeles uønsket corona time-out, erfarer VDonline og Uge Nyt.

Høj aktivitet

Hidtil i sommer og nu i efteråret har den på alle måder stærkt truede skole ved Skælskør-landevejen ellers været supergodt igang med både adskillige sommerkurser samt den store efterårsskole med mere end 135 unge elever.

På et tidligt tidspunkt havde Gerlev IH, som vi omtalte det, også et vellykket besøg af kulturminister Joy Mogensen.

Gerlev havde på alle måder tilrettelagt 'en ny sæson', og med de velgennemførte alternative regler er det som nævnt gået godt lige indtil forleden dag.

Alle må ud og hjem

Da måtte højskolen sende næsten alle elever hjem (enkelte udlændinge må blive, isoleret) og lukke al skoleaktivitet ned - hvilket jo samtidig også rammer den brede lokale idrætsforening på stedet, Hashøj IF.

Men der var ifølge GIH-forstander Tania Dethlefsen & Co. intet andet at gøre, idet man fik et coronatilfælde ind på skolen.

Og skolen har jo ellers været næsten hermetisk skærmet af ligesom i en slags osteklokke i månedsvis - netop for at den ødelæggende coronasmitte ikke skulle kunne komme ind på højskolen.

Næsten isoleret

Ingen skulle kunne medbringe smitten hjemmefra eller udefra...

Derfor har højskoleeleverne i deres første mange kursusuger holdt sig inde på selve GIH og passet sig selv og deres intense højskoleliv.

Hvilket altså gik godt, indtil en enkelt elev fik dispensation og lov til at deltage i en ganske særlig vigtig familiefest udenfor skolen - og så gik det galt.

Skolen fik dermed ét tilfælde. Og derpå yderligere et.

Hashøj IF droslet ned

Formanden for Hashøj IF Max Omø bekræfter, at den lokale idrætsforening har måttet drosle al gymnastik, håndbold med mere i GIH-hallerne ned på grund af coronaen.

Foreløbig gælder nedlukningen i denne uge.

'Ja, det er da rigtigt ærgerligt. Vi havde også berammet en masse håndboldkampe her i weekenden, men dem kan vi ikke gennemføre i skolens hal,' siger Max Omø til VDonline.

Hvor lang tid nedlukningen varer for dem, kan Hashøj-formanden ikke sige i skrivende stund torsdag. Og inden man kan komme igang igen, da vil alle skolens folk skulle testes negativt endnu engang - altså mindst to gange ialt.

GIH-forstander Tania Dethlefsen har vi desværre ikke torsdag eftermiddag og aften kunnet træffe for en yderligere kommentar.

Gerlev Legepark åben

Der er slet ingen problemer i forbindelse med den nærliggende Gerlev Legepark.

Her har der overhovedet ingen corona været, og parken kører i disse dage fuldt ud sit program med 'Sjov efterårsferie i Legeparken'.

Efterårsferieaktiviteterne foregår også fra torsdag i weekenden til og med søndag, alle dage fra kl. 10-17.