Klik og se annoncen

Af Steen Andresen, Skælskør

...synspunkt

Slagelse: Det er vel på sin plads at sige tillykke til Korsør med vandland, tilbagekøb af færge, udvidelse af svømmehallen, en mulig fremtidig ny erhvervshavn ved broen og måske ny ketsjerhal!

Og tillykke til Slagelse med campus, faciliteter til de unge studerende ved stationen for 50 mio. kr., gigantisk udvidelse af svømmehallen og planlagt fremtidigt nyt rådhus.

Store investeringer i de to byer, hvor millionerne ruller. Et økonomisk indspark af Slagelse byråd, der ikke er set i generationer.

Af et byrådsflertal, der indledte perioden med at fortælle om den elendige økonomi, der var efterladt af forgængerne!

Motivation

Vi ved jo alle, at Skælskør er med til at finansiere disse store investeringer. Og vi ved jo også godt, at der her er tale om beliggenhed. Som borgmesteren sagde det om en mulig fremtidig erhvervshavn på Stigsnæs: Stigsnæs er ikke umiddelbart egnet som ny erhvervshavn, medmindre den udbygges med større kajarealer. Hertil ligger Stigsnæs langt fra både motorvej og togbane, som havnen i Korsør omvendt har ganske tæt på!

Jo, det handler om beliggenhed, infrastruktur og logistik.

Men hvad så med blindtarmen Skælskør? Skælskør, der mistede (fik frataget) sin veterantogbane for en asfalteret sti, sine sporvogne, sin lokalradio og ungdomsskolen!

Og med det en masse frivillige ildsjæle, der mistede deres motivation for aktivitet.

Og det samme sker nu i en uvis og broget fremtid for den lille købstad, der også har lidt under den sygdoms- og økonomikrise, der netop i Skælskør vil sætte sig dybe spor.

Vi taler om et trængt handelsliv, manglende turismeaktivitet, en visnende hovedgade og hendøende initiativ fra ildsjælene, der bestemt ikke understøttes af anden motivation end den, de selv kan mobilisere!

Og selvfølgelig fik vi ikke den tiltrængte og ønskede højskole, for grundene skulle selvfølgelig indbringe liflig kapital til investeringerne nordpå!

Gammel sur mand

Måske man er blevet en gammel sur mand!? Eller måske man bare tydeligt kan se, at kommunens prioriteringer går i en ganske bestemt retning bort fra Skælskør.

Og hvorfor melder kommunen så ikke bare det ud: Desværre Skælskør, I ligger lissom det forkerte sted!

Og vi kan jo godt se det: Med de investeringer, der er i gang i Slagelse og Korsør, så er der ikke en krone til Skælskør de næste mange år!

Skælskør har mange ildsjæle og borgere, der gerne vil investere sig selv i projekter, der gavner købstaden.

Men skal de nu også selv betale for det arbejde, de gerne vil gøre?

Tjah, - de bliver nok nødt til det!