Klik og se annoncen

Slagelse: Vikingeborgen Trelleborg har nu endeligt slået dørene op for årets mange publikumsaktiviteter.

- Vi glæder os rigtigt meget til at byde årets sommergæster velkommen, lyder det fra vikingeborgen, som følger myndighedernes anvisninger omkring Covid-19 og sørger for, at den enkelte gæst kan føle sig tryg under besøget. Der er opsat spritstandere og anvisninger på, hvordan man holder afstand. Myndighedernes anvisninger vedrørende forholdsregler og afstand er ligeledes opsat, og der er adfærdsregulerende afstandsmarkering, samt way-finding i museumsbygningen.

Trelleborg er heldigvis primært et udendørs museum med store græsarealer. Hele 6 ha smuk natur omkranser Harald Blåtand 1000 år gamle ringborg. Her kan gæsterne nyde naturen og holde god afstand til hinanden.

Vikingeaktiviteter for alle

I hele sommerferien er der sjove aktiviteter for børn og unge. Forældrene må også gerne være med!

- Med aktivitetsarmbånd kan du selv prøve en eller flere af de mange aktiviteter - du kan skyde med langbue og pile, bage dit eget fladbrød, lave dit eget armbånd, male med vikingefarver, riste dit navn i runer, støbe et smykke i vikingesmedjen, sy en skindpung, male sværd og skjolde samt meget mere. Prøv også de gratis vikingelege - tvekamp med vikingesværd, Hesten, vælt en viking, tre på stribe og knoglekast.

Gratis sommeraktiviteter

I sommerferiens to sidste uger tilbyder Trelleborg takket være et tilskud fra Slagelse Kommune gratis sommeraktiviteter for børn og unge. Omdrejningspunktet er dels leg og læring, dels krop og bevægelse i kulturhistorisk sammenhæng med udgangspunkt i den fantastiske naturoplevelsen på Trelleborg.

Et af Trelleborgs kerneområder er netop formidling og undervisning i vikingetiden - men i sommeraktiviteterne er der specielt fokus på fællesskabsskabende aktiviteter, hvor viden om vikingetiden og vikinger sættes i fokus. Gennem aktiviteter vil der være oplevelser i det fri, hvor hele kroppen inddrages. Leg og lær med vikingerne er gratis og forløber fra tirsdag til lørdag i periode 28. juli til 8. august. Der kan maximalt deltage 25 børn og unge pr. dag i alderen 6-17 år. Tilmelding er åben for alle og efter først-til-mølle-princippet. Veteranbusserne fra Skælskør sørger for gratis transport med opsamlingssteder bestemte dage i Skælskør, Korsør og Slagelse.

Læs mere på https://natmus.dk/museer-og-slotte/trelleborg/. Tilmelding på TrelBook@natmus.dk.

Museet er åbent alle dage fra 10-17. Vikingeaktiviteterne er åbne frem til 9. august 10-16 (10am-4pm). Bemærk! Museet har lukket om mandagen.

Der er entre i sommerferien på 50 kr. for voksne. Børn under 18 år gratis. Aktivitetsarmbånd købes i museets indgang, og giver alt efter pris adgang til et udvalg af aktiviteterne.