Klik og se annoncen

Af John Hansen

SCOOP: Foråret 2022 bliver virkelig et højdepunkt for stationsbyen, der tidligere rummede Camenbert-fabrikken og en kæmpe VP-maskinfabrik med op imod 500 ansatte.

Med Vilhelm Pedersen i spidsen for fabrikken fra 1910 og med en række fremragende teknikere og elektroingeniører som Knud Hansen fra Vestergade og mange, mange andre dygtige lokale, da bragte VP og ostefabrikationen stor ære til byen.

VP - med senere Ottesen og Poul P i spidsen - var i tæt samarbejde med bl.a. Alliance Slagelse. Høng-oste er fortsat berømmede verden over, men mejeriet fra 1920 gik dog i 2000 ind under Arla...

Også Landbrugsskolen, åbnet i 1903, og det private Gymnasium & HF har sat stationsbyen på landkortet.

Høng forbundet med Slagelse

Byen Høng har altid været tæt forbundet med handelsbyen Slagelse - men kom alligevel ved Løkkes kommunalsammenlægning med i Kalundborg Kommune, så man undgik at blive fjerde hjul på storkommunen med de tre købstæder.

Og nu i 2022 får Høng altså en ny chance for at komme flot i søgelyset.

Kultur og Bevægelse

For i dagene fra den 28. og til og med den 30. april 2022 vil Kultur- og Bevægelsesparken i Høng i Kalundborg Kommune blive centrum for tilløbsstykket DM i Skills.

Et særligt DM, der har til formål at gøre opmærksom på de muligheder en god, dansk erhvervsuddannelse kan rumme. Den som Slagelse bestemt også står for.

- I Kommunalbestyrelsen i Kalundborg Kommune har der ikke været tvivl om, at vi ville byde ind med værtskabet for DM i Skills 2022.

Inspiration til alle unge

I Kalundborg har vi også et forbilledligt partnerskab mellem uddannelser, erhvervsliv og kommune.

DM i Skills er en fantastisk mulighed for at vise over for unge mennesker i kommunen, i Region Sjælland og i hele landet, hvilke muligheder en erhvervsuddannelse giver de unge.

Kalundborg Kommune er en af de kommuner med den højeste andel af unge, der vælger en erhvervsuddannelse, så det er helt naturligt at agere værter for DM i Skills 2022. Og så glæder vi os også til at vise kommunen frem. Vi er jo efterhånden ved at blive rutinerede i at afholde store events, understreger borgmester i Kalundborg Kommune, Martin Damm.

Fortid Skælskør-Slagelse

Martin Damm - som i øvrigt er født i Skælskør - har jo en fortid som ledende i Handelshøjskolecentret i Slagelse.

Dengang Villum Christensen var i top der. De to dannede et glimrende makkerpar, som førte til SDU Slagelse.

Men DM i Skills er som nævnt det årlige danmarksmesterskab i en lang række forskellige fag på erhvervsuddannelsesområdet.

Her kåres landets dygtigste håndværks-, industri- og serviceelever, samtidig med at tusindvis af unge besøgende stifter bekendtskab med erhvervsuddannelserne. 3-400 unge dyster om titlerne og DM i Skills tiltrækker hvert år op til 50.000 tilskuere.

Sjælland er valgt igen

- Vi er i SkillsDenmark meget glade for, at DM i Skills 2022 skal være på Sjælland og i Høng.

Kalundborg Kommune har et stærkt fokus på erhvervsuddannelser og sammen kommer vi til at gøre DM i Skills til regionens top-begivenhed i 2022.

DM i Skills er både en festlig konkurrence for landets største talenter, men også en mulighed for regionens kommuner for at præsentere unge mennesker for de mange muligheder erhvervsuddannelserne tilbyder, påpeger formand for SkillsDenmark, Jesper Juul Sørensen.

Han hæfter sig ved, at Høng også ligger meget nær på skolebyerne Slagelse og Sorø.

Behov for arbejdskraft

Det fælles arbejde for at sætte erhvervsuddannelser på dagsordenen i hele regionen handler dog ikke kun om de tre dage eventet strækker sig over i april 22.

Som en del af projektet starter samarbejdet nemlig op til et år i forvejen, og involverer en løbende lokal indsats overfor blandt andet folkeskoleelever.

- Behovet for faglært arbejdskraft og dygtige medarbejdere i håndværks- og servicefagene bliver kun større i årene fremover, og derfor er det meget positivt at kommunen engagerer sig i at udbrede viden om erhvervsuddannelser til de uddannelsessøgende unge.

Her tilbyder DM i Skills en unik platform for at præsentere fagene, og vi glæder os meget til samarbejdet, siger næstformand i SkillsDenmark, Søren Heisel.

Næste gang DM i Skills afholdes er i Fredericia i februar 2021.