Klik og se annoncen

Øster Stillinge: - Selv om julen i år ikke bliver helt som den plejer, så skal julen alligevel handle om hygge og nærvær. I Bo Grønt i Øster Stillinge, finder du alt det du skal bruge for at få julestemningen sat i gang når kalenderen skriver 29. november og 1. søndag i advent, lover Line Grube Møller, ejer af Bo Grønt i Øster Stillinge.

- Udendørs finder du et stort udvalg af grantræer i potter, som skaber hygge enten ved hoveddøren eller på terrassen, her finder du også et stort udvalg af pyntegrønt og afskåret gran, så krukker og altankasser kan blive pyntet til jul.

Advent falder allerede i november i år, men for at sikre at de færdigbundne kranse er friske, kunne de først ses i butikken fra slutningen af sidste uge, så er man ikke gør-det-selv-typen som selv vil binde kransen til advent eller til hoveddøren, så er der et stort udvalg af kranse som blot skal pyntes af.

I det store opvarmede drivhus er der pyntet op til julen; på bordene finder du julestjerner i mange størrelser, og et kæmpe udvalg af dekorationer i mange størrelser og variationer, herunder også færdige adventskranse.

Skal det være gør-det-selv?

- Vi har gennem mange år sørget for at man her kan finde alt til gør-det-selv-dekorationer, så man året rundt kan købe tråd, halmkranse i mange størrelser og oasis, og til jul bliver der skruet op for denne del af butikken blandt andet med kogler i mange typer, korkstykker og frisk tillandsia, samt naturligvis friskt pyntegrønt og mos, oplyser Line Møller.

- Hvis man ikke er til gør-det-selv-dekorationer, så er der mulighed for at købe færdige dekorationer hele november og december - lige fra pyntede adventskranse og dekorationer med kalenderlys, til juledekorationer egnet som værtindegaver.

- Selv om de moderne farver fylder en del i ugebladene, så holder vi selvfølgelig fast i at julen også skal være rød. Det omhandler både brugskunst, men selvfølgelig også julens blomster til både ude og inde. Vi har et stort parti store korkstykker, som julelandskabet eller den gammeldags juledekoration kan laves på.

Vinterens haveplanter

- Selv om november og december er måneder, hvor vi bruger det meste af vores tid indendørs, så kan du også hele vinteren se sæsonens planter i det kolde drivhus, både til opfriskning af krukkerne ved hoveddøren, fortæller Line Møller.

- Vi har vedertræer, arizona cypres og små pottegroede grantræer, og selvfølgelig også et bredt udvalg af vinterens løgplanter og juleroser.

Men vi har også fokus på havens lidt glemte planter, som for eksempel kejserbusk og oktober-kirsebær, disse har begge den fantastiske egenskab at de blomstrer i haven de kolde måneder af året.