Klik og se annoncen

Af Henny Ferrold

Slagelse: Den røde løber er rullet ud og flag og balloner er på plads. Hellig Anders Konditoriet på Valbyvej i Slagelse runder i disse dage 25 års jubilæet, og det fejrer Heidi og Ulrich Kolberg på bedste vis i deres populære, blå bagerforretning, med gode tilbud og overraskelser til kunderne. Festlighederne startede mandag, og fortsætter til og med fredag.

Spændende, hårde år

Selv om coronanedlukningerne også har ramt forretningen på Valbyvej på de store firmaleverancer, er der ingen sure miner.

- Butiksmæssigt går det over alt forventning. Vi har rigtig travlt og det er dejligt, konstaterer Heidi, som ser tilbage på 25 gode, spændende - og hårde år.

- Man bliver jo ikke yngre, lyder det med et smil. - Men vi har været heldige. Og vi har verdens bedste personale, fastslår Heidi. - Selvom pigerne ind imellem skifter, synes jeg altid vi er heldige, så vi hver gang får nogle smilende og glade piger.

Det er vigtigt for Heidi.

- Det skal altid være hyggeligt og der skal være tid til en sludder for en sladder. Ellers er det helt forkert.

Coronarestriktionerne sætter sine begrænsninger på hverdagen, men har også skabt nye tiltag.

- Vi har fået lov til også at sælge ud ad 'bagindgangen', hvis folk bruger Mobilepay. Det hjælper altså, også i weekenden, fastslår Heidi.

- Vi er jo lidt gammeldags

Udvalget i forretningen byder på både klassikere og nytænkning.

- Altså, vi er jo lidt gammeldags, og jeg holder på at vi stadig skal ha' kaffebrød og gammeldags sigtebrød. I dag er der ikke mange, der laver kaffebrød. Vi laver også overskårne med creme, og rosenbrød. Og folk elsker det. Men vi er også rigtig meget med indenfor tørkager, som vi sælger fantastisk mange af.

- Når vi kan sælge så meget, er det nok fordi vi har fanget, hvad folk gerne vil ha'. Man ved selv, hvad man synes smager godt.

Feedback fra kunderne

Kunderne giver også gerne deres besyv med.

- Når vi for eksempel laver et nyt grovbrød, giver vi gerne kunderne nogle skiver eller et halvt brød med hjem, og får deres feedback: om det smager godt - eller der lige mangler lidt kerner m.m.

Selv om den runde fødselsdag udadtil ligner konditoriets andre mærkedage, er der også ting som er ændret af coronarestriktionerne.

- Vi synes da det er mærkeligt at vi ikke kan fylde butikken med mennesker og fade med smagsprøver. Men vi håber vi får så travlt , at vi ikke tænker på det, smiler Heidi.

Og når flag og balloner er taget ned for denne gang, fortsætter alt i den vante gænge i Hellig Anders Konditoriet.

- Vi kører på indtil vi ikke kan mere. Sådan er det, fastslår Heidi.