Klik og se annoncen

Af John Hansen

Hold da helt op, hvor de kører hurtigt. Det går bare så pivstærkt.

Selv i de knivskarpe sving og snævre gader, som Skælskør city bød på ved ikke mindst afslutningsfasen af DM i enkeltstart.

- Ja, godt de ikke skulle forcere brostenene i Algade, for det var da aldrig gået godt, som en lokal borger sagde med et skævt smil.

Dyrby: Imponerende!

Men ellers var alt og alle imponeret over den høje fart og det fornemme sportslige niveau. Og samtidig over hele set-uppet og arrangementet.

Ikke mindst borgmester John Dyrby Paulsen var begejstret for både event og kørsel.

Og så fik han lov til at sidde med i ledsagevognen til mesteren Kasper Asgreen, da denne klokken cirka 16 suverænt forcerede de 44 kilometer.

'Arrangørerne har fået ros fra DCU og alle sider. Og de gør også et fantastisk job.

Helt kanon. Og sådan kører rytterne også - det er utroligt de kan køre op til 50 km/t. i gennemsnit. Bl.a. med den stride modvind, der er ude på Stigsnæsvejen,' påpegede en veloplagt Dyrby, der bidrog ved medaljeoverrækkelserne.

Næsten storm...

Og jo, det blæste særdeles meget. Og modvinden var undertiden stærk.

Men favoritten Kasper Asgreen ved, hvordan man disponerer sine kræfter.

'Dejligt med endnu en sejr. Jeg elsker at kunne køre i Dannebrogstrøjen,' sagde Asgreen efter, at det hele var veloverstået.

Velforberedt Amalie

Også kvindernes DM-guldvinder Amalie Dideriksen var superglad for titlen. Og hun er faktisk også verdensklasse.

Amalie havde forberedt sig ekstra godt på den teknisk svære rute i Skælskør: 'Jeg har været i Skælskør et par gange - senest tirsdagen før DM - for at træne ruten igennem nogle gange,' oplyste hun efter, at sejren var sikkert i hus.

Maglebys egen Emma

I den feminine U19-række opnåede lokale SCR-rytter Emma Danielsen at køre sig til en flot fjerdeplads.

Men Emma kender bestemt også ruten. Hun bor nemlig i Magleby, og ruten gik lige forbi, hvor hun bor.

Uden Niklas, men med Hjort

Desværre fik vi lokale jo ikke Niklas Larsen med i løbet. Han er fortsat under kyndig genoptræning efter en større skade.

Til stede i Skælskør var dog en anden tidligere mesterkører, lokale korsoranske Torben Hjort (dengang Harrested og Slagelse Cykle Ring).

Tilbage i 1975 blev seje Torben broncevinder ved DM i enkeltstart - et par år senere blev han dansk mester i landevejscykling.

Wauhhh - uden ringeklokke!

'De kører stærkt i dag, de unge mennesker, det må jeg sige,' vurderede Torben ved havnen i Skælskør.

'Men også set-up og udstyr er jo imponerende og langt bedre end dengang. Vores cykler var jo mere almindelige cykler - og skulle vi rigtigt satse på at undgå vindmodstand, ja så dristede vi os vel til at tage ringeklokken af,' fortalte Torben også med et bredt smil.

Niklas Hornshøjs første DM

Et af de helt nye lokale navne - fra Vemmelev-Korsør-egnen - var på herresiden Niklas Hornshøj (SCR), der bare her i august kørte sit første licensløb nogensinde.

Og lige pludselig var han nu deltager i et højt profileret DM. Og med sej vilje kørte Niklas sig pænt til en plads som nr. 35 ved sit første DM. Hatten af for det - og God vind fremover, må vi ønske herfra.