Klik og se annoncen

Tekst og foto af Steen Andresen

Skælskør: Vi har haft voldsomt og rigtig dejligt travlt hver dag indtil nu, hvor halvdelen af event-perioden er overstået, fortæller Liv Frandsen, der som fritidsjob står i kaffeboden på Guldagergaard.

Her kan man købe et krus kaffe, og endda købe kruset med hjem som erindring.

Eller man kan dekorere sit eget krus, som Guldagergaards keramikere så brænder til afhentning nogle dage senere. Det har været en stor succes indtil videre, og du kan se, at der er en del uafhentede færdigbrændte krus i poserne derhenne, fortæller en træt, men glad Liv til avisen.

Kunstner på sparkeskiven

Ovre i værkstedet er en større produktion af krus i gang. Krus, hvis grundform er drejet af kunstnere, der arbejder på Guldagergaard.

Og på avisens besøgsdag var det intet mindre end Priscilla Mouritzen, der sad ved sparkeskiven. Priscilla er formand for Guldagergaards bestyrelse og har været med lige fra oprettelsen af det kendte og populære keramiske center i hjertet af Skælskør.

Priscilla Mouritzen er født og uddannet i Sydafrika og etablerede et keramisk studie i England i 1960'erne og har siden 1981 haft base i Danmark. Hun har et internationalt ry for sit knibet træfyret og sort/hvidt â??grafisk' porcelænsarbejde og inviteres regelmæssigt til at præsentere og deltage i symposier over hele verden.

Priscilla viste, hvorledes en sparkeskive skal håndteres og fortalte, at den hun sad på, var et arvestykke fra den kendte keramiker Jane Reumert.

Jane Reumert er barnebarn af skuespilleren Poul Reumert og levede fra 1942 til 2016. Kendt fra Strandstræde Keramik med sine næsten bristefærdige transparente unika skåle inspireret af fugleæg og -fjer. Hun modtog Thorvald Bindesbøll-medaljen i 2003.

Alle sanser udfordres

Jo, spændende klenodier og keramiske kunstværker fra dygtige keramikere er at opleve for hele familien og alle sanserne i Guldagergaards park i Skælskør lige frem til den 15. august.

Husk, at det udendørs børne lerværksted har plads til maksimalt 6 børn per time i tidsrummet 10-15 (starttidspunkt), bortset fra en frokostpause kl. 12-13.

Vi skulle hilse og sige, at alle er velkomne til en unik oplevelse for hele familien.