Klik og se annoncen

GRUNDLOVSDAG. Slagelse Kommune får 4. juni en stor Grundlovsgave fra Regeringen... et skattecenter med 100-125 job, som bliver placeret i Slagelse Nord og ikke i Korsør, hvor man tidligere har haft det. Og så er der mange møder den 5. juni: Radikale og KD søger dialogen i Skælskør, Slagelse og Korsør. Venstre har møde i Korsør med MF Stén Knuth og Knud Vincents. Enhedslisten er igen i Skælskør, Olldag og Kaare Dybvad i Høng, Louise S. Elholm hjemme i Sorø

VESTSJÆLLAND: Grundlovsdagen betyder altid både fest, flag og traditionen tro også politiske træf.

Og nu er vores maj-møder og dækningen af alle 1. maj-talerne og arrangementerne jo ovre, så nu gælder det, som vi fortalte i Ugeavisen, selve Grundlovsdagen.

Samtidig tyder alt på - ifølge VDonlines gode regerings-kilder på Slotsholmen og Christiansborg - at Slagelse Kommune her fredag får en tiltrængt 'gave' fra S-Regeringen.

Ønsker flere nye job!

Slagelse fik jo i sidste uge absolut intet i forbindelse med uddannelses-udflytningen - da gik alt til Holbæk, Kalundborg, Næstved, Køge og Nykøbing F med mere.

Men vi erfarer allerede onsdag fra socialdemokrater i ministerierne, at Slagelse fredag - sandsynligvis ved et tv-sendt pressemøde i det nordjyske - vil få en særdeles glædelig nyhed i form af flere udflyttende statslige arbejdspladser.

Og dem har Slagelse bestemt brug for.

Der er tale om 100-125 arbejdspladser i et skattecenter, som man (kommunen?) vil placere i Slagelse by. Og ikke i Korsør.
Under alle omstændigheder: Det skulle og burde blive godt - og en god nyhed for borgmester Dyrby og hele kommunen!

Ang. 5. juni, så fortæller Venstre, at man lørdag fra kl. 9.30 til 11.30 har arrangeret Grundlovsmøde på Storebælt Camping og Feriecenter ved Halsskovhavn i Korsør.

Og Sorø får om eftermiddagen besøg af den konservative leder Søren Pape.

Vincents og Knuth

Men i Slagelse Kommune er det altså Venstre, der til os har bebudet et særligt Grundlovsmøde ved vandet i Korsør.

Og her er det partiets borgmesterkandidat Knud Vincents fra Bisserup og MF og tidligere borgmester, Stén Knuth, der holder talerne.

De vil utvivlsomt - og blandt andet - pege frem mod efterårets kommunalvalg, hvor de og flere andre partier givetvis går efter at udskifte det nuværende flertal og den nuværende borgmester og viceborgmester.

Lokalt set tror Venstre fortsat på sig selv, men nationalt set må man jo nok sige, at partiet efter Lars Løkke-tiden (og Inger Støjberg) har mødt både modgang og manglende opslutning. Ævl og kævl og indbyrdes personstridigheder skader altid et parti.

Pape ikke til Sorø

De Konservative i Sorø fortæller, at de - udover deres egen borgmester Gert Jørgensen - på grundlovsdagen kl. 15 ville byde på selveste Søren Pape.

Mødet her foregår i Akaciehaven i Sorø Akademis smukke have. Men desværre skal Pape samtidig med til Poul Schlüters begravelse.

Formanden for Det konservativ Folkepartis vælgerforening i Sorø, Mogens Schwensen åbner mødet kl. 13.30. Borgmester Gert Jørgensen taler kl. 13.50.

Som det kulturelle indlæg har direktør for Stiftelsen for Sorø Akademi Jens Chr. Poulsen sagt ja til at fortælle om Stiftelsens virksomhed historisk og i dag.

Stiftelsen for Sorø Akademi har altid været en afgørende faktor for udviklingen i hele Sorø kommune. Men nu har stiftelsen også en afgørende betydning for Sorø kommunes grønne profil.

Dybvad til Høng

I Sorø kan man ved et Venstremøde høre Louise Schack Elholm.

Og ved Høng Gymnasium holder lokalrådet og en række partier fra kl. 11.30 møde med gymnastik og liv - og taler af Katrine Olldag, radikal MF, og S-ministeren fra Holbæk, Kaare Dybvad Bek.

Enhedslisten er - som vi har fortalt - midt i Skælskør med et større møde også. Se bl.a. den store annonce i Ugeavisen...

Rad og Kristendem.

Senest har vi fået info om et tredie Grundlovs-arrangement - et ganske særligt et, planlagt af Radikale og Kristendemokraterne, der jo begge er i teknisk valgforbund med SF.

Og De Radikale og Kristendemokraterne tænker nyt og vil på lørdag 5. juni lave et decideret road-show rundt til kommunens tre største byer, hvor man alle steder vil søge kontakten og samtalen.

Der begyndes foran det gl. rådhus i Skælskør kl. 10.

Siden er man på Nytorv i Slagelse kl. 12 - og så kommer man til det gamle rådhus i Korsør kl. 14.

'Vi er klar til at lytte, lære og forstå, hvad der er vigtigt for dig som borger i kommunen,' siger RV og KD i deres opfordring til at møde frem et af de tre steder på lørdag.