Klik og se annoncen

Af John Hansen

GRUNDLOVSDAG. Radikale og Kristendemokraterne søger 5. juni dialogen og samtalen ved særligt Roadshow til Skælskør, Slagelse og Korsør. Venstre fortæller, at de holder Grundlovsmøde 5. juni på Camping Storebælt i Korsør med MF Stén Knuth og borgmesterkandidat Knud Vincents. Enhedslisten inviterer alle til debat, kaffe og kage midt i Skælskør på dagen fra kl. 10-14. Pape-afbud i Sorø!

VESTSJÆLLAND: Grundlovsdag nærmer sig, og det betyder både flag og festlighed og traditionen tro skam også samfundsmøder og politiske træf.

Og nu er vores maj-møder og dækningen af 1. maj-taler og arrangementer jo ovre, så nu gælder det - traditionen tro - Grundlovsdagen.

Fra Slagelse Kommune fortæller Venstre, at man lørdag 5. juni fra kl. 9.30 arrangerer Grundlovsmøde på Storebælt Camping og Feriecenter..

Opsnuset har vi lige nået, at Enhedslisten på Gammeltorv i Skælskør 5. juni fra kl. 10-14 inviterer alle til debat, kaffe og kage!.

Vincents og Knuth

Men i Slagelse Kommune er det altså Venstre, der til os har bebudet et særligt Grundlovsmøde ved vandet i Korsør.

Og her er det partiets borgmesterkandidat Knud Vincents fra Bisserup og MF og tidligere borgmester, Stén Knuth, der holder talerne.

De vil utvivlsomt - og blandt andet - pege frem mod efterårets kommunalvalg, hvor de og flere andre partier givetvis går efter at udskifte det nuværende flertal og den nuværende borgmester og viceborgmester.

Lokalt set tror Venstre fortsat på sig selv, men nationalt set må man jo nok sige, at partiet efter Lars Løkke-tiden (og Inger Støjberg) har mødt både modgang og manglende opslutning. Ævl og kævl og indbyrdes personstridigheder skader altid et parti.

Søren Pape til Sorø

De Konservative i Sorø fortæller, at de - udover deres egen borgmester Gert Jørgensen - på grundlovsdagen kl. 15 vil byde på selveste Søren Pape. NB: Pape kan dog desværre IKKE komme alligevel, da han naturligvis skal deltage i Poul Schluters begravelse!!!

Mødet her foregår i Akaciehaven i Sorø Akademis smukke have.

Formanden for Det konservativ Folkepartis vælgerforening i Sorø, Mogens Schwensen åbner mødet kl. 13.30. Borgmester Gert Jørgensen taler kl. 13.50.

Kl. 15. skulle De konservatives statsministerkandidat Søren Pape Poulsen slutte sig til og holde en aktuel landspolitisk tale med udgangspunkt i selve vores Grundlovsdag.

Tæppe og coronapas

I Sorø anbefaler man, at man selv tager en stol og/eller et tæppe med, da man ikke kan garantere stole til alle. Der vil blive salg af kaffe, vand og øl, samt hjemmebagt kage.

Vi anbefales fremmøde med negativ coronatest, der vil dog ikke blive kontrolleret coronapas.

Rad og Kristendem.

Senest har vi fået info om et tredie Grundlovs-arrangement - et ganske særligt et, planlagt af Radikale og Kristendemokraterne, der jo begge er i teknisk valgforbund med SF.

Og De Radikale og Kristendemokraterne tænker nyt og vil på lørdag 5. juni lave et decideret road-show rundt til kommunens tre største byer, hvor man alle steder vil søge kontakten og samtalen.

Der begyndes foran det gl. rådhus i Skælskør kl. 10.

Siden er man på Nytorv i Slagelse kl. 12 - og så kommer man til det gamle rådhus i Korsør kl. 14.

'Vi er klar til at lytte, lære og forstå, hvad der er vigtigt for dig som borger i kommunen,' siger RV og KD i deres opfordring til at møde frem et af de tre steder på lørdag.