Klik og se annoncen

Af John Hansen

KORSØR-VESTSJÆLLAND: Som vi tidligere på året fortalte - dengang med udspring i Trelleborg Golf Klub Slagelse - så er netop golfsporten en af de mest luftige, sunde og velegnede aktiviteter. Også i en coronatid.

Også hos Sorø Golfklub og i KGK, Korsør Golf Klub, har man fine forhold og gode muligheder.

Og i Korsør er de endda forbedret de senere år, påpeger Poul Møller med entusiasme.

Nye investeringer

Og ifølge Møller har klubbens strategi om at investere og gøre Korsør Golf Klub endnu mere attraktiv for medlemmer, gæster og sponsorer, virkelig virket.

Året 2019 blev nemlig et af de bedste år i klubbens historie.

Det er lykkedes at løfte kvaliteten af banen og de øvrige faciliteter til et endnu højere niveau og med de mange nyheder midt i den unikke natur, er målet om at gøre Korsør Golf Klub til noget særligt i Danmark opfyldt.

Fire nye huller

Poul Møller beretter, at man i 2019 kunne præsentere 4 nye huller - blandt andet hul 15 og 16; to spektakulære huller, hvor design og natur så absolut går op i en højere enhed.

Flere medier roste Korsør Golf Klub for de nye tiltag og omtalte klubben som 'Pebble Beach of Denmark'.

'Det kan godt være overdrivelse fremmer forståelsen, men vi er glade for den unikke løsning, som banearkitekt Philip Spogard har stået for. Alene de to huller er en runde værd,', fortæller formand for Korsør Golf Klub, Poul Møller.

400 rhododendron springer ud

'Vi er naturligvis altid glade for at blive sammenlignet med de største baner i verden. Måske kan vi opnå dette privilegium også i den nye sæson, da der i efteråret 2019 er plantet 400 rhododendron langs adgangsvejen og ved det helt nye, flotte putte- og træningsområde, der er etableret tæt ved klubhuset og hul 18.

Med så mange blomstrende rhododendron her i foråret, ledes tankerne naturligt hen på Masters banen 'Augusta National'. Det er under alle omstændigheder en unik rhododendron-park, vi har fået etableret. En park vi er stolte af, og som vi naturligvis håber på, at mange både golfspillere og ikke golfspillere vil besøge.

Ønsker du efter en runde i Korsør at spille de legendariske Pebble Beach og Augusta National, er der et skilt, der viser, hvor langt og i hvilken retning du skal rejse.

Korsør vil til tops

Strategien bag de mange investeringer, der er gennemført i de seneste år, er klar:

At bringe Korsør Golf Klub op i den absolutte superliga blandt golfklubber. Udover nye huller og rhododendron-park, er der tale om yderligere renovering af klubhuset, herunder et nyt stråtag, ny buggylade, nye broer og stensætninger ved flere søer, oprensning af søer, etablering af fair way vanding samt ny belysning langs adgangsvejen til klubhuset.

Sidst men ikke mindst byder en ny flot skulptur ved klubhuset dig velkommen til en god dag i Korsør Golf Klub.'

Når naturen spiller med

Skulle spillet mod forventning ikke leve op til det, man gerne vil, så er der andet at glæde sig over.

Udsigten over Korsør Nor og Storebælt med Storebæltsbroen. Det rige dyreliv med havørne svævende over banen, rådyret, der betragter dig på nært hold, fiskehejren, der yngler i toppen af grantræerne, ænder, gæs, blishøns og rørhøns i de mange søer samt svaner og andre svømmefugle i Korsør Nor.

Naturplejen, der er en naturlig del af planen, har ført med sig, at de flere hundrede år gamle ege, nu står som skulpturer flere steder på banen.

Korsør Golf Klub er afgjort et besøg værd,' slutter klubbens stolte og engagerede formand.