Klik og se annoncen

Af Henny Ferrold

Frivillige. Kirkens Korshær i Skælskør har hårdt brug for flere frivillige til genbrugsforretningen på Industrivej. Her kan man både støtte en god sag, og samtidig komme med i et godt og velfungerende fællesskab

Skælskør: - Kom med på holdet - og støt en god sag. Det er i helt korte træk budskabet fra Kirkens Korshær i Skælskør, som lige nu har ekstra hårdt brug for en hjælpende hånd. Og rigtig gerne flere.

- Vi har hårdt brug for at der kommer nogen og hjælper. Det fortæller Mona Christensen, daglig leder af den populære genbrugsbutik på Industrivej i Skælskør, som mangler frivillige til både butikkens kørselstjeneste og arbejdet i selve butikken.

Blandt andet fordi der er travlt i butikken efter genåbningen.

- Vi har aldrig solgt så meget som den første dag efter genåbningen. Der var nogen der kom for at hente møbler helt fra Lolland, smiler Mona.

Men også fordi butikkens åbningstid pr. 1. maj er udvidet, foreløbig som led i en tre måneders prøveordning.

Brug for stærke mænd

Samtidig har der på det seneste været frafald af de frivillige, som hidtil har bemandet den bil, der bruges til at afhente donationer.

- Vi har særligt brug for stærke mænd! I hvert fald mangler vi en kørselsmedhjælper, fortæller Mona. Som dog samtidig understreger at der er hjælpemidler til rådighed: møbelhunde og sækkevogne, og der er lift på bilen, så man undgår de helt tunge løft. Men p.t. er Gerner Christensen stort set helt alene om at bemande kørselstjenesten, og det holder ikke i længden.

Frivillige til butikken

Samtidig betyder den udvidede åbningstid i butikken, at der også her er brug for flere frivillige. Med de nye tider holder forretningen åbent en time ekstra på alle åbningsdage, hverdage kl. 12-17 og lørdag kl. 10-14.

Dermed er vagterne selvfølgelig blevet længere, og det udfordrer vagtplanen og de p.t. godt 20 frivillige i butikken.

- Alle der arbejder her er frivillige, og vi er allesammen pensionister på et eller andet plan. Mange er sårbare og kan ikke klare en hel vagt, fastslår Mona, som samtidig understreger, at man ikke nødvendigvis behøver at være del af en vagtordning.

- Man kan byde ind med det, man har mulighed for at gi'. Om det er et par timer eller en hel vagt kl. 12-17. Og man behøver ikke stå ved kassen. Vi har blandt andet også brug for nogle, som vil sidde og pudse sølv- og kobbertøj.

Godt fællesskab

Uanset antallet af timer kommer man ind i et godt fællesskab, og støtter samtidig en god sag.

- Vores overskud går til mennesker, der har brug en hjælpende hånd, et måltid mad eller en seng at sove i, så hver en krone vi kan samle sammen, gør en forskel, fastslår Mona Christensen.

Har man lyst til at gi' en hjælpende hånd, kan man kontakte Kirkens Korshær Skælskør på tlf. 20 49 90 85 eller lægge vejen omkring forretningen på Industrivej 31 i Skælskør i åbningstiden.