Klik og se annoncen

Af Henny Ferrold

Slagelse: På torsdag den 9. september afleverer Slagelse Forskønnelsesselskab en gave til byen. Det er et kunstværk udført af glaskunstneren Branka Lugonja, som afsløres ved et arrangement kl. 14.00 til 15.00 i Slagelse Teaters foyer.

Formand for Forskønnelsesselskabet, Vibeke Hvidtfeldt, fortæller at selskabets bestyrelse i efteråret 2020 besluttede, at man ville kontakte Branka Lugonja. Baggrunden var, at Branka sammen med sin mand Sole har besluttet at sælge deres ejendom ved Hejninge, og i stedet flytte op til familien i Norge.

- Branka har, siden hun kom til Slagelse i 2007, været en fantastisk spændende, aktiv og dygtig kunstner, som sammen med andre lokale kunstnere med stort engagement har været med til at sætte Slagelse-området på Danmarkskortet med spændende kunst, siger Vibeke Hvidtfeldt.

- I bestyrelsen mente vi, at Branka med sin kunst ikke bare skulle forlade området uden sætte et godt aftryk. Og dette aftryk er blevet et flot kunstværk, som nu afsløres i Slagelse Teaters foyer. Stedet blev fundet, efter at vi sammen med Branka havde kigget efter en attraktiv placering. Der var flere spændende muligheder, men valget faldt på Slagelse Teater. I et godt samarbejde mellem Branka, vores bestyrelsesmedlem Anette Borg fra Slagelse Musikhus, Tenna Frølich fra Kommunale ejendomme i Slagelse Kommune og dygtige lokale håndværkere er kunstværket nu sat op, fortæller Vibeke Hvidtfeldt.

Afsløring torsdag

- Nu glæder vi os til afsløringen på torsdag, hvor Branka vil fortælle om sit kunstværk og hvor kulturudvalgsformand Jørgen Andersen vil modtage det på vegne af Slagelse Kommune. Alle interesserede er velkomne til at deltage i arrangementet, slutter formanden.

Glad og pavestolt

Branka Lugonja vil også være til stede ved afsløringen af kunstværket.

- Jeg er både glad og pavestolt over at jeg har fået mulighed for at udsmykke noget i Slagelse, og teaterfoyeren er særlig interessant. Her kan værket være med til at sætte vores følelser og tanker igang, som optakt til alt det der foregår i teatret. Det er meget ineressant for mig, fastslår Branka Lugonja.

- Det er næsten et år siden jeg fik opgaven, og hele den proces som jeg har været igennem, vil jeg selvfølgelig fortælle om på torsdag.

Også værkets titel afsløres på torsdag, lover Branka.

- Jeg håber der er mange, der vil komme - selv om det er i arbejdstiden!