Klik og se annoncen

Slagelse: Onsdag i sidste uge vendte gardehusarernes ugentlige byridt tilbage til bybilledet i Slagelse, efter corona-nedlukningen.

Det var hesteskadronens Ældste Deling, som dermed fik mulighed for at komme i byen og ride og se Slagelse fra hesteryg før hjemsendelsen, som venter lige om hjørnet.

Derefter bliver der igen en pause i de ugentlige byridt, oplyser Christian Skovsbøll Eilschou Holm, major og chef for hesteskadronen på gardehusarkasernen. Yngste deling har nemlig ikke lært at ride endnu.

Rideundervisningen starter normalt efter den almindelige rekruttid. Men også her har covid-19 spændt ben for den almindelige praksis.

- Yngste Deling startede i februar og nåede kun at være med i halvanden måned, før de blev sendt hjem d. 12. marts, og de har været hjemme indtil d. 8. juni, fortæller Christian Holm. Under hjemsendelsen har programmet stået på fjernundervisning og FUT på egen hånd. Nu skal ridetræningen opdateres, før delingen bliver 'sluppet løs' i byen. Formentlig midt i august, oplyser Christian Holm.

- Nu er vi ved at være tilbage ved normale forhold, selv om vi stadig tager vores forholdsregler, fortæller Holm, der blandt andet har en lille skare husarer gående hjemme i reserve, som hurtigt kan træde til, hvis eskadronen skulle blive ramt af covid-19.

Sidste byridt 15. juli

For Ældste Deling var det en rigtig god oplevelse at genopleve byridtet gennem Slagelse. - De nød det, smiler Christian Holm.

Delingen kom ind i august måned sidste år, og nåede den almindelige rekruttid og nytårskuren, hvor de var med som opsadlere. Men siden har tiden i hesteskadronen mest budt på staldvagter.

- De var stillet i udsigt at være med til Dronningens fødselsdag i april, sommertogt i Århus og en række genforeningsarrangementer i Sønderjylland. De skulle have været med til det travleste forår i mands minde - og så blev det noget helt andet. Men de har holdt humøret virkelig højt, og gået til de opgaver, som har været, med krum hals, fortæller Christian Holm.

Delingen har ikke haft megen brug for de flotte galla- uniformer. Men de kom frem, da fotograf Evan Hemmingsen forleden lagde vejen omkring hesteskadronen for at skyde billeder til en fornyelse af et gammelt postkort med husarer i galop og med dragne sabler.

Og der bliver faktisk også endnu et par byridt gennem Slagelse for Ældste Deling, før hjemsendelsen er en realitet. Delingen har sit sidste byridt næste onsdag d. 15. juli, hvor de gør holdt ved rådhuset kl. 13.00.