Klik og se annoncen

Korsør: - De er varme på mere end en måde, griner Jacob Mors, direktør for Madvognen, og fortsætter

- Budene kommer dels med den varme mad, du ved, sund og lækker, lige fra gryden, og så har de også tid til en hyggesnak med den ældre.

Madvognen, der samarbejder med Korsør MadMarked, har planer om at hæve niveauet på ældremaden betragteligt.

Nøglen til velvære

- Maden skal først og fremmest være lokal og frisklavet. Den skal være varieret og bygge på gode, sunde og økologiske råvarer. Den ældre skal ligesom alle os andre, kunne vælge blandt forskellige retter, også de kødfrie.

- Det skal være nemt at bestille ekstra, hvis den ældre får gæster eller familie på besøg, og så skal de kunne komme med forslag og ønsker til dagens menu, også når der skal fejres fødselsdag.

- Den gaspakkede mad, som de fleste ældre må tage til takke med i dag, er ikke nogen fest og det er helt forkert, påpeger Jacob Mors:

- Det vi lever af, skal da være dagens højdepunkt, noget man glæder sig til og ser frem til hele dagen - det er i hvertfald vores agenda.

De varme bude

- De varme bude er friske, frivillige ældre, der med egen bil, har lyst til at give en hånd med et par gange om ugen. Vi mødes ved langbordet her i køkkenet på Kirkepladsen, spiser personalemad og hygger sammen, inden vi sender budene afsted med den varme mad ved 17 tiden.

- Nogle bude besøger kun et par ældre, andre fire-fem stykker. Nogle kommer kun een gang om ugen, andre ser vi måske hver dag! ... cirka sådan, ser vores plan ud for det nye samarbejde, forklarer Jacob Mors.

Han har selv kørt med ældremad i Gribskov Kommune og set ensomheden i de ældres øjne, når maden var leveret.

- Vi kan gøre så meget med skøn aftensmad, og allerbedst bliver det, når familien får lyst til at besøge den ældre, der pludselig kan byde på aftensmad, eller når det lykkes at smede to eller flere naboer sammen som spisevenner, fortæller han.

Mad til alle

Hos Korsør MadMarked er man begejstrede for de nye tiltag. - Vi vil så gerne favne de ældre med vores gode mad, fastslår Kirsten Harboe, indehaver af Korsør MadMarked.

Køkkenet har været i gang med varm aftensmad ud af huset i ti uger nu, og føler sig klar til at udvide til de ældre.

- Vi er blevet supergode til at håndtere de mange bestillinger, og vores kunder, der tæller alt fra børnefamilier, travle pendlere, enlige og familier i alle størrelser er glade for vores hverdagsmad, der altid serveres med både brød og salat til, i de her flotte pantskåle: Kirsten Harboe fremviser en af de flotte glasskåle. - Vi producerer slet ingen plastaffald - det er virkelig godt! afrunder Kirsten Harboe.

Samme pris som gaspakket mad

Prisen for den frisklavede aftensmad har køkkenet fastsat til statens takst på 54 kr.

- Så håber vi, at vi kan få det til at hænge sammen - det skal det! - for sund og lækker mad skal de ældre nu tilbydes, afslutter Kirsten Harboe.

Madmarked åbnede mandag

Korsør MadMarked på Kirkepladsen i Korsør åbnede mandag igen café og butik, oplyser Kirsten Harboe.

- I de sidste mange uger har vi kun lavet mad til udbringning via Madvognen her i 4220 Korsør. Nu er det også muligt at afhente maden her på Kirkepladsen.

- Vi glæder os til at se nogle kunder igen!