Klik og se annoncen

Skælskør: Middle East Peace Ensemble (tidligere kendt som Middle East Peace Orchestra) kan opleves i Skælskør Kirke søndag den 25. oktober kl. 15.00.

Middle East Peace Ensemble blev etableret under navnet Middle East Peace Orchestra i 2003 af Henrik Goldschmidt. Som solooboist i Det Kongelige Kapel manglede han ikke musikalske udfordringer, men de fastlåste konflikter i Mellemøsten var en fortsat kilde til bekymring og en følelse af afmagt. Han gav sig derfor til at søge efter dygtige musikere med forskellig religiøs og kulturel baggrund.

Forud for orkestrets etablering lå en lang proces, fordi Henrik Goldschmidt ønskede et seriøst, kunstnerisk samarbejde, hvor Mellemøstens parter var repræsenteret af professionelle, engagerede kunstnere, som også besad det nødvendige mod til at optræde sammen.

Middle East Peace Orchestra blev modtaget på overvældende vis af såvel publikum som presse både herhjemme og i udlandet. Orkestret har gennem årene besøgt små og store spillesteder og festivaler i hele verden for at sprede et musikalsk budskab om fred og samhørighed på tværs af modsætninger og nationale grænser. Overalt har orkestret begejstret publikum med sit medrivende, virtuose spil og med sit idégrundlag om at skabe fred mellem mennesker. Musikken favner alt fra jødisk klezmer til mellemøstlig Makam, og musikerne har bl.a. arabisk, dansk og jødisk baggrund.

Ensemblets medlemmer er håndplukkede og blandt de førende på deres instrumenter. De har alle viljen og lysten til at gå ind i hinandens musikalske kultur og lære hinandens musik at kende. Resultatet er en musikalsk smeltedigel af mellemøstlig musik med et velgørende og anderledes udtryk, som bygger bro mellem kulturer og mennesker og samles i en ny unik klang med et fælles håb om fred.

Musikerne er: Henrik Chaim Goldschmidt, obo, Anders Singh Vestendahl, accordeon, Bilal Irshed, oud (strengeinstrument) og Fatma Zidan, sang.

Ensemblet lægger vægt på ikke kun at spille i de store koncertsale i for eksempel København, Dresden, München og Stockholm men også at være til stede på blandt andet hospitalsafdelinger og at spille for børn i hele verden.

I de senere år har Henrik Goldschmidts travle karriere medført, at Middle East Peace Orchestra er blevet til Middle East Peace Ensemble. Sammensætningen er fleksibel efter omstændigheder og spillested.

Pladsreservation er nødvendig for at respektere de aktuelle krav om hensyn. Fra den 19. oktober kan plads reserveres via www.sesogne.dk. Der kan højst reserveres 2 pladser pr. bestilling, og reservationen udløber 15 minutter før koncerten.

Der er gratis entré.