Klik og se annoncen

Slagelse: Art4You er en gruppe på flere end 20 franske kunstnere, som arbejder og udstiller sammen. Det gør de i øvrigt i et tæt samarbejde med den danske fotokunstner Josephine Ernst, som i et par år har været repræsenteret i Kunstgalleriet, og som også deltager i udstillingen i Kunstgalleriet i oktober måned.

- Vi skulle have afholdt udstillingen i maj måned, men dengang måtte vi aflyse pga. COVID-19, fortæller Kunstgalleriets indehaver Johnny Persson. - Nu ser det heldigvis ud til, at det lykkedes.

- Jeg har udfærdiget papirer til myndighederne, som dokumenterer vores aftale om udstillingen, så både kunstnere og kunstværker forhåbentlig kan komme fra Frankrig til Danmark, og så krydser vi fingre for, at smittetallet går den rigtige vej igen.

Johnny Persson understreger at Kunstgalleriet overholder alle retningslinjer og forholdsregler ifm. COVID-19, og galleriet har ikke på noget tidspunkt været lukket som følge af pandemien.

Med næsten 400 kvm fordelt på tre etager, er der da også god mulighed for at holde afstand mellem gæsterne, og det som Johnny Persson frygter mest i forbindelse med udstillingen er, at grænserne igen lukker ned.

- Tre af de udstillende kunstnere fra Art4You kommer selv og præsenterer deres værker i Kunstgalleriet, og de er allerede kørt fra Frankrig med lastbilen fuldt pakket, siger galleristen og oplyser, at Art4You skal udstille både i Düsseldorf og København, inden de når Slagelse.

Johnny Persson er i øvrigt lidt spændt på, hvilke kunstværker han kommer til at udstille i galleriet:

- Jeg har håndplukket i alt 10 værker, og resten har kunstnerne selv valgt - men generelt er der tale om spændende værker af høj kvalitet, og udstillingen kommer til at indeholde både billedværker og skulpturer i forskellige udtryk og materialer.

Åbning fredag

Udstillingen 'The French Connection' åbner i Kunstgalleriet fredag den 9. oktober med fernisering kl. 16-20.

I anledning af udstillingen vil galleriet være udsmykket med franske blomster fra Blomsteriet, og hvis myndighederne tillader det, vil gæsterne under ferniseringen kunne nyde et glas fransk vin eller champagne fra Slagelse Vinkompagni, mens de får en snak med de deltagende kunstnere.