Klik og se annoncen

Korsør: I Korsør søger føtex lige nu en ny modtager af de pantdonationer, som kommer ind via varehusets pantautomat, når kunderne vælger at trykke på den donationsknap, som sender pantbeløbet ubeskåret videre til lokale aktiviteter. Men der er via føtex Korsør samtidig mulighed for at hente støtte fra Salling Fondene til også større projekter i lokalsamfundet. Det fortæller Lasse Storm Hansen, varehuschef i føtex Korsør.

- Man kan søge op til en kvart million kroner, og vi er ved at finde det projekt, vi skal søge støtte til.

Det kan være indenfor sundhed, uddannelse, stop madspild, mindre plast m.m. Det skal være projekter eller initiativer, der gør en forskel. Gerne med snarlig opstart.

- Det skal være noget, som giver værdi i byen, fastslår varehuschefen, som i sit tidligere virke som butikschef for føtex i Albertslund søgte og fik 250.000 kr. i støtte til et udendørs fitnesscenter.

Formålet med ordningen er at formidle støtte til lokalområdet.

- Og man behøver ikke stille med et projekt til 250.000 kr., mindre kan også gøre det, lyder det fra Lasse Storm Hansen, som ser stort potentiale i lokalområdet:

- Der er nogle rigtig gode projekter, på hver deres måde, som er indenfor målskiven.

Inden 7. august

Seneste frist for indsendelse af projekter til Lasse Storm Hansen er 7. august.

- Jeg er i fuld gang med at tale med mulige modtagere af donationen, fortæller Lasse Storm Hansen.

- Jeg har talt med både erhvervsforeningen, borgmesteren, FGU, Halskovhavn, restaurant Sommerlyst med flere. De tre der kommer igennem nåleøjet, bliver præsenteret som afstemning sidst i august på vores facebook-side. Derved kan borgerne i Korsør være med til at vælge, hvilken aktivitet de mener giver MEST værdi her og nu.

- Jeg er slet ikke i tvivl om at de alle giver værdi til lokalsamfundet på hver deres gode måde, understreger varehuschefen.

Deadline for indsendelse af ansøgninger til fondene er fredag d. 4. september.

Salling Fondene

Salling Fondene støtter ikke hvad som helst, men rammerne er brede:

Hovedformålet med donationerne er at støtte initiativer, der giver folk mulighed for at bidrage til eller deltage i at gøre hverdagen bedre i lokalsamfundet.

Den enkelte donation skal bidrage til at:

â?¢ Skabe unikke oplevelser og muligheder

â?¢ Give viden og/eller udvikling, der styrker sammenholdet i lokalsamfundet

â?¢ Forbedre hverdagen i lokalsamfundet

Indenfor fondenes formål er valgt to kategorier:

â?¢ Bæredygtige løsninger

Det kan være initiativer, der gør noget for klimaudfordringerne eller hjælper de lokale til at leve mere bæredygtigt

â?¢ Socialt arbejde

Det kan være projekter, der støtter udsatte unge, skaber en bedre hverdag eller sikrer bedre mulighed for en sund og aktiv livsstil