Klik og se annoncen

Af John Hansen

ELITESPORT: Lørdag blev der skrevet volleyhistorie på Vestsjælland, da VKV's ligahold for herrer for første gang nogensinde kvalificerede sig til pokalturneringens Final Four.

Det skete, da det seje vestsjællandske mandskab på en svær udebane besejrede Aarhusholdet ASV Elite med pænt klare 3-1.

Her de officielle cifre:

ASV Elite - VK Vestsjælland, 1-3 (20-25, 25-20, 14-25, 21-25).

Aldrig før...

Aldrig før havde VK Vestsjælland vundet en kamp på udebane i Århus.

De seneste 7 gange har ASV Elite trukket det længste stå, og de seneste fem gange har de endda været med pinefuldt store nederlag på 0-3.

Derfor lå favoritværdigheden på ASVs side til lørdagens kamp, men VK Vestsjælland var i den grad tændte til dagens kvartfinale, da de spillede for at kvalificere sig til Final4, hvilket ville være første gang i klubbens historie.

Fantastisk god start

VK Vestsjælland spillede et fantastisk første sæt, hvor de virkelig viste, de var kommet for at spille med om sejren, 25-20.

I 2. sæt skiftede momentum fuldstændig og ASV kom stærkt tilbage i kampen og vandt med omvendte 20-25, beretter man fra VKV's side.

Men i 3. sæt og i langt størstedelen af 4. sæt stod der igen VK Vestsjælland på det hele, hvor alle facetter af spillet fungerede utroligt godt.

I 4. sæt kom VK Vestsjælland som sagt stærkt fra start, og bragte sig foran med 11-5, 15-7 og 21-12. Dermed virkede kampen stort set til at være overstået, men den berømte gummiarm indfandt sig, og pludselig havde ASV reduceret til 23-21.

Men så tog en af kampens store spillere Brandon Greenway ansvar og vandt bolden sikkert til 24-21. En ASV-fejl senere gjorde, at VK Vestsjælland vandt med 25-21 og kæmpe jubel brød ud.

En miliepæl

Det er en kæmpe milepæl fra klubben, at man nu for første gang nogensinde har kvalificeret sig til Final4. Så der var stor glæde både hos holdet, men også hos resten af klubben.

Kampens topscorer for VK Vestsjælland blev Brandon Greenway med 20 points.

Cheftræner Rolf Meegdes udtalte efter kampen: - Det er voldsomt stort!! Det er første gang i klubbens historie at vi går videre til Final4.

Det var et af sæsonens store mål endelig at tage skridte til Final4, at vi så tager til Aarhus og leverer så godt spil, er fantastisk.

- Kæmpe tak til publikum og de fans som tog turen med der op og folk som har heppet hjemmefra. Men også en stor tak til Khang, som endnu engang har udført et kæmpe stykke arbejde med diverse data op til kampen. Jeg er ekstremt glad for den her sejr, den betyder utroligt meget.

Søndag igen i Korsørhallen

- Men vi er ikke færdige, da vi fortsat har flere vigtige kampe frem til jul, allerede igen imorgen, sluttede cheftræneren på vej hjem fra Aarhus.

Holdets næste ligakamp er nemlig allerede her søndag kl. 15.30 mod netop ASV Elite i Korsørhallen.