Klik og se annoncen

Af Henny Ferrold

Slagelse: - Hvorfor køre til Paris, når man kan udforske sit eget land? Det retoriske spørgsmål blev stillet af Villum Christensen (LA), viceborgmester og tidligere Rynkebyrytter, da Business Slagelse lørdag eftermiddag bød Team Rynkeby Vestsjælland velkommen hjem efter turen landet rundt.

Det skete med en forrygende modtagelse, med både tidligere rynkeby-ryttere, som dannede espalier med deres cykler, og et hav af viftende dannebrogsflag, da familie og venner til tonerne af Rynkebysangen tog imod på Nytorv. Modtagelsen bød på taler af både Torben Kjerulff, Villum Christensen og Niels Urban Hansen, og Carsten Nordbo var også på pletten og overrakte 15.000 kr. fra Nordbo-løbet til cykelteamets indsamling til fordel for kritisk syge børn.

De 52 ryttere og 12 servicefolk har tilbagelagt i alt 1525 km på turen rundt i Danmark. Den første dag i regn, men resten af dagene i noget som kunne minde om tropetemperaturer,. Men alle så ved indtoget på Nytorv, ud til at være ved godt mod og i fin form efter den sidste etape fra Stege til Slagelse.

Det var andet år turen grundet corona gik rundt i Danmark, frem for den cykeltur til Paris, som normalt er målet for Team Rynkeby.

- Målet er stadig at køre til Paris, men det har været alle tiders tur, med stor opbakning og opmærksomhed overalt, sagde Niels Urban Hansen, holdkaptajn for Team Rynkeby Vestsjælland.